ΑΘΗΝΑ
08:56
|
19.04.2024
Το περιφερειακό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Τσουβασίας δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης κοντά στο χωριό Καλίνινο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη σημειώθηκε σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που περνάει μέσω της Ουκρανίας και προμηθεύει την Ευρώπη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τμήμα της σύνδεσης Ουρενγκόι -Πόμαρι-Ουζχορόντ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του περιφερειακού κυβερνήτη. Δεν έγινε αμέσως σαφές εάν επηρεάστηκαν οι ροές αερίου.

Το TASS επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναφέρει ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε.

Το περιφερειακό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Τσουβασίας δήλωσε ότι ο αγωγός ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης κοντά στο χωριό Καλίνινο, περίπου 150 χλμ (90 μίλια) δυτικά της πόλης του Καζάν του Βόλγα. Ανέφερε ότι η έκρηξη αερίου που προέκυψε είχε σβήσει.

Ο Ουρενγκόι -Πομαρί -Ουζχορόντ είναι ένας από τους παλαιότερους αγωγούς αερίου που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας και έχει απομείνει η τελευταία οδός που παραδίδει ρωσικά καύσιμα στη Δυτική Ευρώπη.

Οι παραγγελίες φυσικού αερίου για τη διαμετακόμιση της Τετάρτης μέσω Ουκρανίας παραμένουν μέχρι στιγμής αμετάβλητες, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού δικτύου.

Η Gazprom δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα σχολιασμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα