ΑΘΗΝΑ
03:51
|
05.05.2024
Ο Γάλλος συγγραφέας και κομίστας Φαμπκαρό, ο οποίος είναι γνωστός για το παράλογο χιούμορ του, θα είναι ο τέταρτος σεναριογράφος της σειράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αγαπημένη γαλλική σειρά κόμικς «Αστερίξ» θα γυρίσει μια νέα σελίδα για τον επερχόμενο 40ό τόμο της, με έναν νέο συγγραφέα να επιλέγεται να καλλιτεχνήσει το επεισόδιο του επόμενου έτους, δήλωσε ο εκδότης.

Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος και κομίστας Φαμπκαρό , ο οποίος είναι γνωστός για το παράλογο χιούμορ του, θα είναι ο τέταρτος σεναριογράφος που θα συνεχίσει την περιπέτεια του αδάμαστου Γαλάτη που αντιστέκεται σθεναρά ενάντια στους Ρωμαίους.

Όπως είναι παράδοση, ο επόμενος τόμος θα κυκλοφορήσει σε έναν μονό χρόνο, με την τελευταία κυκλοφορία να προγραμματίζεται για τις 26 Οκτωβρίου 2023, δήλωσε ο εκδότης Αλμπέρ Ρενέ. Ο τίτλος του βιβλίου παραμένει μυστικός.

Ο Αστερίξ – υπερασπιστής του τελευταίου γαλατικού χωριού που αντέχει στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία έγινε κόμικς το 1959 από τον θρυλικό Ρενέ Γκοσινί ο οποίος πέθανε το 1977 και από τον Αλμπέρ Ουντερζό, ο οποίος πέθανε το 2020. Τα κόμικς έχουν πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Πριν από τη σειρά του Αστερίξ, δεν υπήρχαν σεναριογράφοι στα κόμικς.

Ο Φαμπκαρό  49 ετών, είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος που θα αναλάβει το έργο. «Ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Αστερίξ. Αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο για το παιδί που ήμουν κάποτε», είπε. «Θέλω να μείνω πιστός σε… αυτό που κάνει τον Αστερίξ τόσο ελκυστικό. Με κλασικά συστατικά όπως οι αναχρονισμοί, τα λογοπαίγνια… Και κυρίως μείνε πιστός στους χαρακτήρες».

Ο Φαμπκαρό είναι ο τέταρτος σεναριογράφος του Αστερίξ μετά από τα ιερά τέρατα Γκοσινί, Ουντερζό και Ζαν-Ιβ Φερί.

Το τελευταίο μέχρι τώρα άλμπουμ, «Ο Αστερίξ και ο Γρύπας» του 2021, είχε πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα εκείνη τη χρονιά, μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Όχι άλλη τοξικότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα