ΑΘΗΝΑ
07:27
|
26.06.2024
Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής ομολογεί βγάζοντας στη φόρα κι άλλα ονόματα εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο του Κατάρ και του… Μαρόκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica εμφανίζει τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι να συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές, σε μια προσπάθεια να καταφέρει συμφωνία, εμπλέκοντας τους ευρωβουλευτές Φραντσέσκο Κοτζολίνο, Μαρκ Ταραμπέλα, Μαρία Αρένα, καθώς και τον πρέσβη του Μαρόκου στη Βαρσοβία.

Ο Αντόνιο Παντσέρι παραδέχθηκε μέρος των ευθυνών του ενώπιον των Βέλγων δικαστικών και φέρεται να ομολόγησε ότι υπήρχε μια συμφωνία με στόχο την αποφυγή αποφάσεων, που θα μπορούσαν να μην εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της La Repubblica. «Σε αντάλλαγμα, λαμβάναμε 50.000 ευρώ», δήλωσε ο Παντσέρι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Ο Παντσέρι φέρεται να έχει πληροφορίες για τον ευρωβουλευτή Φραντσέσκο Κοτζολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα, το πρόσωπο που θα έπαιρνε τη θέση του στις θέσεις-κλειδιά για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως σχολιάζει η La Repubblica. Αναφέρθηκε ακόμα στον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, για τον οποίο είπε «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και την Μαρία Αρένα για την οποία είπε «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι «επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος του Αμπντελραχίμ Ατμούν, του Μαροκινού πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος φέρεται να ήταν ενδιάμεσος τον μαροκινών μυστικών υπηρεσιών με τους Ιταλούς που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση. Ο Παντσέρι, σύμφωνα με το άρθρο, δήλωσε ότι «η συμφωνία χρηματισμού έγινε το 2019» και πως, όταν ήταν ευρωβουλευτής, δεν χρηματίσθηκε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η πρώτη έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του έγινε στις 26 Απριλίου 2022. «Βρήκαν 700.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας και κάτω από το κρεβάτι, μέσα σε επτά πακέτα. Γέμισαν το σπίτι με κοριούς και συνέχισαν την έρευνα», αποκαλύπτει η La Repubblica.

Η ανεύρεση των χρημάτων αυτών είναι επί του παρόντος το ισχυρότερο στοιχείο στα χέρια του ανακριτή Μάικλ Κλέις, ο οποίος συντονίζει την έρευνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται αποχαρακτηρισμένη έκθεση.

Τα χρήματα που βρέθηκαν αντιθέτως στη βαλίτσα του πατέρα της Εύας Καϊλή, την οποία ο άνδρας επρόκειτο να βγάλει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, είναι το στοιχείο που καρφώνει την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη La Repubblica, το οποίο αναφέρει πως η προθυμία του Παντσέρι να συνεργαστεί θα μπορούσε να διευρύνει την έρευνα.

Ο δικαστής προκαταρκτικών ερευνών της Αόστα εξέδωσε προληπτική εντολή κατάσχεσης ενός διαμερίσματος στην Σερβίνια: πρόκειται για το κατάλυμα που αγοράστηκε τον περασμένο Απρίλιο από την Nakaz development sprl του Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, νούμερο ένα της ΜΚΟ «Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη», που θεωρείται από τους δικαστές ως ένας από τους συμμετέχοντες στην εγκληματική οργάνωση, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και τώρα βρίσκεται σε ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Πρόκειται για αγορά ύψους 215.000 ευρώ, για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος, όπως αναφέρει η La Repubblica.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αυλαία στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Φωτιά στην Ύδρα: Στον ανακριτή οι 13 συλληφθέντες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 4 Περιφέρειες για σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα