ΑΘΗΝΑ
17:34
|
02.05.2024
Ο διορισμός της διπλωμάτισσας Λιν Τρέισι εγκρίθηκε με 93 ψήφους υπέρ και 2 κατά, λίγη ώρα μετά την άφιξη του Ουκρανού Προέδρου στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το διορισμό της διπλωμάτισσας Λιν Τρέισι στη θέση της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στη Ρωσία ενέκρινε απόψε η μεγάλη πλειοψηφία της 100μελούς γερουσίας στις ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της ψηφοφορίας, 93 γερουσιαστές ενέκριναν τον διορισμό της και μόλις δύο (οι Ρεπουμπλικάνοι Ραντ Πολ και Μάικ Λι) καταψήφισαν.

Η Τρέισι που είναι απερχόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αρμενία καλείται να αναλάβει ένα πόστο-«φωτιά» σε μία από τις πιο τεταμένες περιόδους στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσαρλς Σούμερ εκτίμησε πως η Τρέισι θα μπορέσει να «ορθώσει ανάστημα» απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστηρίζοντας πως έγινε στην πιο κατάλληλη περίοδο η επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ.

Έφθασε στις ΗΠΑ ο Ζελένσκι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής διαδικτυακής εφημερίδας The Hill, ο Ζελένσκι έφθασε απόψε στην αεροπορική βάση Άντριου της Ουάσιγκτον με αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από την πολωνική μεθοριακή πόλη Rzeszow που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντήσει αργότερα απόψε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια να εκφωνήσει ομιλία στο αμερικανικό κογκρέσο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα