Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twiter, μόλις βρει κάποιον «αρκετά ανόητο» για να τον αντικαταστήσει, ανακοίνωσε χθες Τρίτη, ο Ίλον Μασκ, προσθέτοντας ότι προτίθεται να επικεντρωθεί στη διεύθυνση των ομάδων λογισμικού και διακομιστών.
Ο δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε νωρίτερα να σεβαστεί το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε ο ίδιος μέσα από το κοινωνικό μέσο δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία το 57,5% των χρηστών ψήφισαν «ναι» στην παραίτησή του από τη θέση.
«Το ζήτημα δεν είναι να βρεθεί απλά ένας Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά να βρεθεί ένας Διευθύνων Σύμβουλος που να μπορεί να κρατήσει ζωντανό το Twitter», έγραψε ο Μασκ, προκαλώντας… την απάντηση του Έντουαρντ Σνόουντεν, ότι προτίθεται να αναλάβει καθήκοντα και ότι δέχεται να πληρώνεται και σε bitcoin.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι «αρκετά δυνατός για να τον περιφρονούν» ως διευθύνoντα σύμβουλο του Twitter, σημειώνοντας τα αγκάθια που κρύβει η θέση, ο Σνόουντεν συνέχισε να απαντά με χιούμορ: «Ω, νομίζω ότι έχω αντιμετωπίσει λίγα επικριτικά σχόλια ξανά στο παρελθόν».
Αρκετοί εικάζουν ότι ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, που παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος τον Νοέμβριο του 2021, θα μπορούσε να επιστρέψει για να αναλάβει την εταιρεία, ενώ άλλα ονόματα που ακούγονται είναι η Σέριλ Σάντμπεργκ, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Facebook, ο Σρίραμ Κρισνάν, μηχανικός και στενός έμπιστος του Ίλον Μασκ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, πρώην προεδρικός σύμβουλος των ΗΠΑ και γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ!
Από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, έχει απολύσει περίπου το μισό προσωπικό του και επιχείρησε τη διάθεση της δυνατότητας επαλήθευσης λογαριασμών επί πληρωμή ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες.
Ομάδες πολιτικών ελευθεριών επέκριναν επίσης την προσέγγισή του για τον έλεγχο περιεχομένου, κατηγορώντας τον ότι λαμβάνει μέτρα που θα αυξήσουν τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.
Την Παρασκευή, ο Μασκ καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφαση του Twitter να αναστείλει ορισμένους λογαριασμούς δημοσιογράφων που καλύπτουν την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης. Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης «δεν αποτελεί παιχνίδι», ενώ η Ε.Ε. απείλησε το Twitter με κυρώσεις.