ΑΘΗΝΑ
08:09
|
06.05.2024
Τη στάση της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την τροπολογία για το food pass σχολίασε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στάση της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά την τροπολογία για το food pass που συζητείται σήμερα στη Βουλή, σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην τελευταία για το 2022 συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάνοντας για μια ακόμα φορά λόγο για «αριστερούς του χαβιάριου» και «φιλελεύθερους πολυτελείας».

«Δε γίνεται να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί «ούτε να συγκρίνεται, βέβαια, ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες κρίσεις, με τα προεκλογικά «αντίδωρα» άλλων εποχών».

Η διπλή αποστολή της κυβέρνησης είναι να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη, αλλά και να στηρίζει τους πολίτες καθώς η Νέα Δημοκρατία είναι μια αληθινά λαϊκή και προοδευτική παράταξη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας το food pass ως «ένα ακόμα ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια, που δείχνει τη διάθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το μέσο εισόδημα μέχρι που να βγούμε στο ξέφωτο και από αυτή τη διεθνή κρίση».

«Ελπίζω, τελικά, το μέτρο αυτό να υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση. Όχι μόνο γιατί αποτελεί ένα πρόσθετο στήριγμα μετά τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, το διευρυμένο επίδομα θέρμανσης, το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για τους πιο ευάλωτους. Αλλά γιατί είναι ένα σημαντικό μέτρο το οποίο αφορά και τη μεσαία τάξη, επιστρέφοντας μάλιστα στην κοινωνία ένα σημαντικό μέρος των υπερεσόδων των πιο ισχυρών. Από τα διυλιστήρια δηλαδή, στους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «επιιπόλαιες προσεγγίσεις που φανερώνουν απλώς την αναλυτική αδυναμία και των “αριστερών του χαβιαριού”, όπως αποκαλούνται, αλλά όσο και κάποιων “φιλελεύθερων πολυτελείας” στη χώρα μας».

«Οι πρώτοι θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Δεν υπάρχει ευημερία αν αυτή δεν είναι συλλογική. Αλλά και οι δεύτεροι, είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε την δημοσιονομική ισορροπία» τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πορφυρογέννητος γόνος ο Μητσοτάκης

Απαντώντας στην κριτική, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «πορφυρογέννητο γόνο» που δεν νοιώθε στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών και τον κάλεσε να ψηφίσει την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα Καύσιμα.

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε να δώσει κουπόνια 20 ευρώ για τρόφιμα, λίγο πριν τις εκλογές, αφού για 15 μήνες κάνει πλάτη στην αισχροκέρδεια. Την ίδια ώρα δεν λέει κουβέντα για τις νέες ανατιμήσεις στην αγορά και για τις νέες αυξήσεις 29% που έρχονται το Γενάρη στα τιμολόγια του ρεύματος»

«Αν ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει μετανιώσει και θέλει πραγματικά να στηρίξει ουσιαστικά αδύναμους και μεσαία τάξη και να μειώσει τις τιμές στην αγορά», τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεν έχει παρά να ψηφίσει  την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Αν την απορρίψει, απλά επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι η λεηλασία έχει την υπογραφή του και πως θεωρεί τους πολίτες κορόιδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα