ΑΘΗΝΑ
02:37
|
28.04.2024
Δεσμεύτηκε το οικόπεδο στην Πάρο και ο κοινός λογαριασμός της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο Προδικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας Qatargate, στην οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι οι συνήγοροι ζήτησαν η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά σε ό,τι την αφορά. Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση για την προφυλάκιση ή όχι της κ. Καϊλή ως την εκδίκαση της υπόθεσης, θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας.

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος που ταξίδεψε σήμερα στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι ανέπτυξαν στο Προδικαστικό Συμβούλιο την υπερασπιστική γραμμή της κ. Καϊλή, που θέλει την πρώην ευρωβουλευτή και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Οι δικηγόροι της κ. Καϊλή ανέφεραν επίσης ότι ανησυχούν για το πλήθος των ανακριτικών εγγράφων που διέρρευσαν στον Τύπο και που ώθησε τον βελγικό ομοσπονδιακό εισαγγελέα να ξεκινήσει έρευνα για την πηγή των διαρροών.

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο στην Πάρο

Εντωμεταξύ, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται, δεσμεύθηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Επίσης, με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα