ΑΘΗΝΑ
09:43
|
19.04.2024
Σήμερα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαιρέτισε την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTΟ) έκρινε χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν διεθνείς εμπορικούς νόμους με το να απαιτούν τα προϊόντα του Χονγκ Κονγκ να φέρουν την ετικέτα «Made in China».

Η απαίτηση σήμανσης προέλευσης των ΗΠΑ παραβιάζει τις υποχρεώσεις της χώρας σύμφωνα με τους κανόνες του εμπορικού φορέα, δήλωσε μια επιτροπή διαφορών του ΠΟΕ, απορρίπτοντας το επιχείρημα της Ουάσιγκτον ότι τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας επέτρεπαν μια τέτοια σήμανση.

Η επιτροπή είπε ότι δεν πρόκειται για «έκτακτη κατάσταση στις διεθνείς σχέσεις» και ότι οι κανόνες σήμανσης προέλευσης των ΗΠΑ δημιουργούν διακρίσεις σε βάρος προϊόντων που κατασκευάζονται στο Χονγκ Κονγκ.

Στις 11 Αυγούστου 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν η προέλευση των προϊόντων του Χονγκ Κονγκ που εξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες να φέρει την ένδειξη «Made in China».

Προς το παρόν, η καταγωγή των εξαγωγικών προϊόντων του Χονγκ Κονγκ επισημαίνεται ως «Χονγκ Κονγκ», καθώς το Χονγκ Κονγκ είναι χωριστό μέλος του ΠΟΕ και απολαμβάνει ειδικό καθεστώς ως χωριστό τελωνειακό έδαφος στο πλαίσιο «μία χώρα, δύο συστήματα». Η κυβέρνηση της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ (HKSAR) χαιρέτισε την απόφαση.

Η απόφαση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ αγνόησαν τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου, προσπάθησαν να επιβάλουν μονομερώς διακριτικές και άδικες απαιτήσεις, κατέστειλαν αδικαιολόγητα προϊόντα και επιχειρήσεις του Χονγκ Κονγκ και πολιτικοποίησαν οικονομικά και εμπορικά ζητήματα, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της HKSAR Αλγκερνόν Γιάου.

Σήμερα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαιρέτισε την απόφαση του ΠΟΕ, προσθέτοντας ότι η χώρα ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να σεβαστούν την απόφαση του οργανισμού, να διορθώσουν τις αδικίες λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα και να διαφυλάξουν ένα βασιζόμενο σε κανόνες πολυμερές εμπορικό σύστημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα