ΑΘΗΝΑ
02:15
|
19.09.2024
Η πτώση μεταλλικού αντικειμένου στην ανυποψίαστη εργαζόμενη θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε και να είχαμε ακόμη και νεκρό επισημαίνει σωματείο εργαζομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σοβαρό τραυματισμό μίας εργαζόμενης σε σούπερ-μάρκετ εν ώρα εργασίας στο πόδι κατήγγειλε με αποψινή του ανακοίνωση το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο για την υγεία ή και τη ζωή της εργαζόμενης, καθώς αντιμετωπίζεται ως «αποτέλεσμα της πολιτικής της εργοδοσίας που δρα με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κέρδους, εντατικοποιώντας τη δουλειά των εργαζομένων και πηγαίνοντας περίπατο τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Η πτώση μεταλλικού αντικειμένου στην ανυποψίαστη εργαζόμενη θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε και να είχαμε ακόμη και νεκρό. Αλλά για αυτά δεν νοιάζεται η εργοδοσία, το μόνο που τους νοιάζει το πώς να ανεβάζουμε τις τιμές των προϊόντων, εντατικοποιώντας της εργασία και να μην βγάλει κανείς τσιμουδιά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει:

«Οι κρυμμένες παγίδες στους χώρους δουλειάς έχουν υπεύθυνο και ένοχο, που είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με όποιο κόστος, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα εργαζόμενων. Στη θέση της συναδέλφισσας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ένας και μια από εμάς».

Ως εκ τούτου, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους «να πιστέψουν στη δύναμη τους, να οργανωθούν στο σωματείο, να ενωθεί η φωνή τους με αυτούς άλλων συναδέλφων τους «σε κάθε χώρο δουλειάς» ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάκτηση απωλειών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων .

«Τέρμα πια με το σκυμμένο κεφάλι και τη μιζέρια που μας επιβάλει η εργοδοσία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση - Καταγγελία Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων για εργατικό ατύχημα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα