ΑΘΗΝΑ
23:21
|
06.05.2024
Πρώτες κάλπες πριν τον οβελία και δεύτερες πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί, κατά την εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Με τους δημοσιογράφους της εκπομπής να αναφέρονται στις υποθέσεις ότι ο πρωθυπουργός θα αποφάσιζε τις ημερομηνίες κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο Μέτσοβο που ματαιώθηκαν, και τα νέα σενάρια ότι η απόφαση θα παρθεί… από τον Ψηλορείτη, καθώς ο κ. Μητσοτάκης μάλλον θα περάσει τις γιορτές στο πατρικό του στα Χανιά, ο κ. Βορίδης μίλησε για τα περιθώρια που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.

Όπως ανέφερε, από την απόφαση του πρωθυπουργού για διάλυση της Βουλής, θα αρχίσουν να μετράνε οι προθεσμίες που ορίζει με την εκλογική νομοθεσία. Θα διενεργηθούν οι πρώτες εκλογές, θα μεσολαβήσει διάστημα σχεδόν είκοσι ημερών, καθώς λόγω της απλής αναλογικής δεν θα είναι πιθανά δυνατόν να προκύψει νέα κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η δεύτερη προσφυγή στις κάλπες.

Όλο αυτό το διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών το προσδιόρισε σε λίγο παραπάνω από δύο μήνες και πιεζόμενος να γίνει πιο συγκεκριμένος σχετικά με τις ημερομηνίες των εκλογών, ανέφερε ως ένα ενδεχόμενο την διενέργεια των πρώτων εκλογών πριν το Πάσχα και των δεύτερων πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καθώς το Πάσχα φέτος είναι στις 16 Απριλίου, τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά για προσφυγή στις κάλπες, στις 26 Μαρτίου, αν και ο εορτασμός της εθνικής επετείου μάλλον είναι αποτρεπτικός, ή στις 2 Απριλίου για την πρώτη κάλπη και αντίστοιχα στις 30 Απριλίου ή στις 7 Μαΐου για τη δεύτερη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα