ΑΘΗΝΑ
00:21
|
19.04.2024
Οι λόγοι για τους οποίους η Μάντζι χαρακτηρίστηκε persona non grata δεν έχουν διευκρινιστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σημερινή της ανακοίνωση, η στρατιωτική κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο διέταξε την ανώτερη αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών Μπάρμπαρα Μάντζι να εγκαταλείψει αμέσως τη χώρα, χωρίς να εξηγήσει το λόγο.

Όταν η Μάντζι, συντονίστρια του ΟΗΕ στην Μπουρκίνα Φάσο, επικοινώνησε ζητώντας εξηγήσεις, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους η Μάντζι χαρακτηρίστηκε «persona non grata» και της ζητήθηκε να φύγει μέχρι την Παρασκευή.


Ένας εκπρόσωπος στην έδρα του ΟΗΕ δεν απάντησε αμέσως σε δημοσιογραφικό αίτημα για σχολιασμό.

Η Μπουρκίνα Φάσο, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, βρίσκεται στη δίνη μιας σύγκρουσης κατά την οποία ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και την ISIL (ISIS) σκότωσαν χιλιάδες αμάχους και δημιούργησαν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανθρωπιστικές κρίσεις στην ήπειρο.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και κατοικούν σε αυτοσχέδιους διάσπαρτους στην άνυδρη ύπαιθρο καταυλισμούς, πολλοί από τους οποίους διευθύνονται από τον ΟΗΕ.

Οι βιαιοπραγίες, οι οποίες συνεχίζονται επί επτά περίπου χρόνια, έχουν επικεντρωθεί στα βόρεια και τα ανατολικά, ακρωτηριάζοντας τις τοπικές οικονομίες, προκαλώντας μαζική πείνα και περιορίζοντας την πρόσβαση για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ο ΟΗΕ έχει παράσχει ορισμένες βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής τροφίμων σε χιλιάδες υποσιτισμένα παιδιά.

Η Μάντζι, η οποία έχει εμπειρία σε ανθρωπιστικές αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, διορίστηκε στη θέση αυτή στη Μπουρκίνα Φάσο πέρυσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα