ΑΘΗΝΑ
01:20
|
20.04.2024
Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον Λετονό υπήκοο Έλνταρ Μαμέντοφ, σύμβουλο της S&D στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εσωτερική έρευνα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών συνεχίζεται, καθώς η ευρωοομάδα τους βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού σκανδάλου.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, ένας πολιτικός σύμβουλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας που διενεργείται, για το σκάνδαλο που συγκλονίζει εδώ και ημέρες τις Βρυξέλλες.

Η ομάδα S&D ανέφερε σε δήλωσή της, την Τρίτη, ότι ένας από τους αξιωματούχους της τέθηκε σε διαθεσιμότητα «μετά από σοβαρό παράπτωμα που σχετίζεται με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη» και «ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες βελγικές αρχές». Ωστόσο, η ομάδα δεν κατονόμασε τον ενδιαφερόμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον Λετονό υπήκοο Έλνταρ Μαμέντοφ, σύμβουλο της S&D στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου, ο οποίος κατέχει τη συγκεκριμένη θέση για πάνω από μια δεκαετία και ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του περιοδικού Responsible Statecraft, ο Mamedov, είναι πρώην Λετονός διπλωμάτης που έχει εργαστεί στις πρεσβείες της Λετονίας στην Ουάσιγκτον και τη Μαδρίτη.

Σε κάποια άρθρα του στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, φέρεται σύμφωνα με το Politico να προωθεί μια επιθετική ατζέντα ενάντια στη Σαουδική Αραβία, περιφερειακό αντίπαλο του Κατάρ. Σύμφωνα με το Politico, τα γραπτά του στοχεύουν επίσης σε μεγάλο βαθμό κατά του Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι κατηγοριών ότι είναι φιλικός προς το Ιράν, και κυρίως απέναντι σε ένα λόμπι με έδρα τις ΗΠΑ που συχνά θεωρείται ευγενικό προς το καθεστώς και υπέρ της μείωσης των κυρώσεων στην Τεχεράνη.

Την περασμένη εβδομάδα, o Μαμέντοφ επέκρινε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν ότι έγινε έφοδος στο γραφείο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Το γραφείο μου δεν έχει σφραγιστεί ή δεχθεί έφοδο. Εργάζομαι από αυτό σήμερα σε πλήρη κανονικότητα», έγραψε στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα