ΑΘΗΝΑ
13:24
|
02.05.2024
Οι βελγικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν να κινηθούν οι διαδικασίες για άρση ασυλίας τριών ευρωβουλευτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι βελγικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, να κινήσει τις διαδικασίες για άρση ασυλίας του Ιταλού ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Αντρέα Κοτσολίνο, καθώς και για τους Βέλγους ευρωβουλευτές Μαρί Αρίνα και Μαρκ Ταραμπέλα, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ποιοι βουλευτές και αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες χρηματίζονταν ή έλαβαν «δώρα» από το Κατάρ και το Μαρόκο, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Ο Κοτσολίνο φέρεται να συνεργαζόταν με τον Τζόρτζι και να ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς εικάζεται πως ήταν αυτός που αποφάσιζε για το ποιες τροποποιήσεις θα πρέπει να προταθούν και πως έδινε εντολές για το πώς πρέπει να ψηφίσουν τα μέλη των επιτροπή, ενώ σε αυτόν έχουν κάνει αναφορά από τις φυλακές τόσο ο Τζόρτζι, ο Παντσερί όσο και η Καϊλή. Ο ευρωβουλευτής, ωστόσο, έχει δηλώσει αθώος και έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές.

Οι Αρίνα και Ταραμπέλα ήταν επίσης «κοντά» στον Παντσέρι, αλλά επίσης δηλώνουν αθώοι, ενώ κανένας από τους δύο δεν έχει συλληφθεί ή κατηγορηθεί.

Σύμφωνα με την «La Repubblica», οι βελγικές αρχές αναμένεται να ζητήσουν τη σχετική εξουσιοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να αποσαφηνίσουν τον ρόλο που ενδεχομένως διαδραμάτιζαν οι τρεις παραπάνω, ενώ παράλληλα άρχισαν ήδη να λαμβάνουν τα πρώτα στοιχεία από υπολογιστές και τηλεφωνικές συσκευές που κατασχέθηκαν στα πλαίσια της έρευνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα