ΑΘΗΝΑ
18:42
|
28.09.2024
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από πυρκαγιά που σάρωσε ένα οίκο ευγηρείας στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από πυρκαγιά που σάρωσε ένα οίκο ευγηρείας στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

«Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου 2022, σε ιδιωτική κατοικία εξοπλισμένη για διαμονή στο Κεμέροβο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα λείψανα δύο ακόμη ατόμων βρέθηκαν κατά την επιθεώρηση του σημείου. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανήλθε στους 22. Άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο από αυτούς νοσηλεύτηκαν με σοβαρά εγκαύματα», αναφέρει η Ανακριτική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ελαττωματικό λέβητα θέρμανσης. Ο ιδιωτικός οίκος ευγηρείας λειτουργούσε παράνομα, ανέφεραν αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας Αλεξάντερ Μπαστρίκιν έστειλε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το κεντρικό γραφείο για να βοηθήσει στη διερεύνηση του συμβάντος, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

«Έχουν αποσταλεί εμπειρογνώμονες ποινικού δικαίου από το κεντρικό γραφείο και το προσωπικό του κέντρου εγκληματολογικών μελετών της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα το Σάββατο, το σπίτι όπου ξέσπασε η φωτιά φιλοξενούσε ένα καταφύγιο για άστεγους, το οποίο διατηρούσε ο πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αντρέι Σμιρνόφ. Στο ίδιο σπίτι στεγαζόταν και το κατάστημα ζωοτροφών του πάστορα.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, το καταφύγιο είχε οργανωθεί παράνομα. Η φωτιά σάρωσε έκταση 196 τετραγωνικών μέτρων και κάηκε ολοσχερώς όλος ο πρώτος όροφος του διώροφου ξύλινου κτιρίου.

Οι ντετέκτιβ άνοιξαν ποινική υπόθεση σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ρωσίας, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα