ΑΘΗΝΑ
04:52
|
18.05.2024
Η νέα ισραηλινή κυβέρνηση Νετανιάχου έχει δρομολογήσει περισσότερα από 2,3 δισ. δολάρια για δρόμους εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση με επικεφαλής τον ηγέτη του Likud Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δρομολογήσει περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για δρόμους εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το Middle East Monitor.

Την Παρασκευή, η εβραϊκή εφημερίδα Israel Hayom ανέφερε ότι «πρόκειται για έναν προϋπολογισμό άνευ προηγουμένου» για εποικιστικά έργα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η διάθεση αυτού του τεράστιου προϋπολογισμού για αυτό το έργο είναι μέρος της συμφωνίας μεταξύ του Likud και του Θρησκευτικού Σιωνιστικού Κόμματος του ακροδεξιού MK Μπεζαλέλ Σμότριτς, ο οποίος ζήτησε 8 δισεκατομμύρια NIS (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια) ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Νετανιάχου. Οι ηγέτες των εποίκων πήραν μέρος στη συμφωνία.

Η εφημερίδα επεσήμανε ορισμένους δρόμους που περιλαμβάνονται στο έργο, αλλά είπε ότι οι λεπτομέρειες αυτών των δρόμων θα προσδιοριστούν αργότερα.

Την Τετάρτη, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού του, η οποία πρόκειται να ορκιστεί ενώπιον της Κνεσέτ μέχρι το τέλος της αργίας Χανούκα τη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα