ΑΘΗΝΑ
11:22
|
06.05.2024
Ο πρώην πρόεδρος Αμπντουλά Γιαμέν καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για διαφθορά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ποινικό δικαστήριο των Μαλδίβων καταδίκασε την Κυριακή τον πρώην πρόεδρο Αμπντουλά Γιαμέν σε 11 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων αφού τον έκρινε ένοχο για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε σχέση με τη λήψη μιζών από ιδιωτική εταιρεία.

Ο Γιαμέν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Έχασε την εξουσία το 2018, αλλά έχει ανακηρυχθεί προεδρικός υποψήφιος για το Προοδευτικό Κόμμα των Μαλδίβων για εκλογές το 2023.

Ήδη το 2019 καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για υπεξαίρεση 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε κρατικά κεφάλαια, τα οποία η εισαγγελία είπε ότι αποκτήθηκαν μέσω της μίσθωσης των δικαιωμάτων ανάπτυξης θερέτρου.

Μετά την καταδίκη του, ο Γιαμέν μετατέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό το 2020 και αφέθηκε ελεύθερος μήνες αργότερα.

Από την απελευθέρωσή του, ο Γιαμέν, ετεροθαλής αδερφός του πρώην δικτάτορα Μαουμούν Αμπντούλ Γκεϊόμ, επέστρεψε στην ενεργό πολιτική με μια εκστρατεία κατά της ινδικής επιρροής στις Μαλδίβες, προκαλώντας ανησυχίες στο Νέο Δελχί.

Καθώς βρίσκονται κοντά σε στρατηγικές ναυτιλιακές λωρίδες στον Ινδικό Ωκεανό, οι Μαλδίβες αποτελούν κομβικό σημείο ανταγωνισμού μεταξύ Ινδίας και Κίνας για την επιρροή στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα