ΑΘΗΝΑ
07:25
|
21.09.2024
Οι σινο-ρωσικές σχέσεις είναι ισχυρές σαν μονόλιθος και δεν αλλάζουν υπό την επίδραση της ασταθούς διεθνούς κατάστασης, δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σινο-ρωσικές σχέσεις είναι ισχυρές σαν μονόλιθος και δεν αλλάζουν υπό την επίδραση της ασταθούς διεθνούς κατάστασης, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι σε συμπόσιο αφιερωμένο στην κινεζική διπλωματία, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Οι σχέσεις που διατηρούνται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι σταθερές σαν μονόλιθος. Δεν είναι επιρρεπείς σε παρεμβάσεις και προκλήσεις· μεγάλες αλλαγές στην κατάσταση των πραγμάτων δεν τις βλάπτουν», είπε ο υπουργός.

Η συνεργασία μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας δεν είναι ανταγωνιστική και δεν στοχεύει σε κανένα τρίτο μέρος, σημείωσε ο Γουάνγκ Γι. «Η Κίνα και η Ρωσία μιλούν σταθερά ενάντια στην ηγεμονία και ενάντια σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο», πρόσθεσε.

Και οι δύο χώρες προωθούν προληπτικά τη διμερή συνεργασία, αντιμετωπίζοντας αμοιβαία στρατηγικά συμφέροντα και βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, σημείωσε ο Υπουργός. Ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Κίνας και Ρωσίας κινείται στα επίπεδα των 200 δις δολαρίων ετησίως, είπε. Οι διακανονισμοί σε εθνικά νομίσματα στο αμοιβαίο εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας επεκτείνονται, σημείωσε ο Γουάνγκ Γι, τονίζοντας τη σημασία των διμερών έργων μεγάλης κλίμακας που υλοποιούνται με κοινές προσπάθειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα