ΑΘΗΝΑ
08:29
|
18.05.2024
Το Κίεβο ενοχλήθηκε επειδή ο Όρμπαν δήλωσε πως ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει εάν οι ΗΠΑ σταματούσαν τη στρατιωτική «βοήθεια» προς την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα «φωτιά» στις ουκρανο-ουγγρικές σχέσεις ανάψαν οι απόψεις που διατύπωσε τα Χριστούγεννα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Magyar Nemzet.

Εκεί ο Όρμπαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να τελειώσει εάν οι ΗΠΑ σταματούσαν τη στρατιωτική «βοήθεια» προς την κυβέρνηση του Κιέβου.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Όρμπαν «καταδεικνύουν μια παθολογική έλλειψη σεβασμού προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό που πολεμά τους ρώσους εισβολείς».

Κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας για «πολιτική μυωπία».

Ο Όρμπαν σε χριστουγεννιάτικη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Magyar Nemzet, τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ουκρανία «μπορεί να συνεχίσει να πολεμά μόνον εφόσον οι ΗΠΑ εξακολουθήσουν να την ενισχύουν με όπλα και χρήματα».

«Εάν οι Αμερικανοί επιθυμούν την ειρήνη, τότε θα υπάρξει ειρήνη» δήλωσε ο Όρμπαν στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών πάντως κάλεσε τον Ούγγρο ηγέτη να αναρωτηθεί «εάν επιθυμεί την ειρήνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα