ΑΘΗΝΑ
17:19
|
19.04.2024
Η Ελλάδα αποδίδει «πρωταρχική σημασία» στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επικοινωνία με την επικεφαλής του «Γραφείου Συνδέσμου» της Ελλάδος στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και με στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, KFOR, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είχε σήμερα νωρίς το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η πρέσβης Σοφία Γραμματά ορίστηκε ειδική απεσταλμένη του υπουργείου  Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια - Newsbeast

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, διατηρεί τακτική επαφή με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια Μίροσλαβ Λάιτσακ, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Πρίστινα.

Για τον σκοπό αυτό, όπως σημειώνουν, έχει ορίσει και την πρέσβη, Σοφία Γραμματά, ειδική απεσταλμένη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Περαιτέρω, αναφέρουν πως η Ελλάδα αποδίδει «πρωταρχική σημασία» στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και υποστηρίζει τη συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας τασσόμενη υπέρ μιας αμοιβαίως συμπεφωνημένης επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, οριστικής και νομικά δεσμευτικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα