ΑΘΗΝΑ
05:09
|
21.09.2024
Η πραγματική αξία των μισθών στη Βρετανία θα γυρίσει στα επίπεδα του 2006 λόγω πληθωρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κάθε δεκαετία και καλύτερα» φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση αρκετών εκατομμύριων Βρετανών σε ό,τι αφορά την πραγματική αγοραστική δύναμη που θα έχουν οι μισθοί που θα παίρνουν το 2023.

Σε έκθεση της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας επιχειρηματικής στρατηγικής, λογιστικών και άλλων επιχειρηματικών υπηρεσιών, «Price Waterhouse and Coopers & Lybrand» (γνωστή ως PwC) για την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η πραγματική αξία των μισθών στη Βρετανία θα γυρίσει στα επίπεδα του 2006 λόγω της εντεινόμενης αύξησης στις τιμές , τροφίμων, καυσίμων και γενικότερα της ενέργειας και του πληθωρισμού.

Στην έκθεση της εταιρίας, που επικαλείται το CNN, τονίζεται πως ο μισθός του μέσου Βρετανού εργαζόμενου το 2023 θα έχει την αγοραστική δύναμη που είχαν οι μισθοί το 2006 καθώς η αξία τους έπεσε φέτος 3% και αναμένεται να πέσει άλλο ένα 2% το 2023.

Επισημαίνεται πως οι μισθοί έχουν μείνει στάσιμη εδώ και αρκετά χρόνια σε αντίθεση με τον πληθωρισμό που κινείται από τον Οκτώβριο σε διψήφιο νούμερο. Εξηγεί επίσης πως αυτή είναι μία από τις αιτίες που στρέφουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στις απεργίες.

Στην ίδια έκθεση προβλέπεται πως παρά την ακρίβεια θα δημιουργηθούν περίπου 300.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2023 και πως η αύξηση της μετανάστευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προσθέσει στην οικονομία πλούτο αξίας 23 δις. δολαρίων, αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά 1%.

«Παρά τις αντιφάσεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, η χώρα παραμένει ελκυστικός προορισμός για τους εργαζόμενους» αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής πολυεθνικής τονίζοντας πως το 2022 η μετανάστευση έφθασε τον αριθμό ρεκόρ των 1,1 εκατομμυρίων ατόμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα