ΑΘΗΝΑ
06:43
|
21.09.2024
Δεκάδες νεκροί στη Νέα Υόρκη, ακραία χιονοθύελλα συνεχίζει να πλήττει τη χώρα - Τουλάχιστον 49 έως τώρα οι νεκροί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος προς τη Νέα Υόρκη ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά τη φονική χιονοθύελλα που άφησε πίσω της τουλάχιστον 27 ανθρώπους μόνο στην περιοχή της πόλης Μπάφαλο -της δεύτερης μεγαλύτερης πολιτείας και άφησε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς ρεύμα, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Στα θύματα περιλαμβάνονται περιπτώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν στην άκρη χιονισμένων δρόμων και σε αυτοκίνητα ή που πέθαναν από καρδιακό στρες ενώ καθάριζαν το χιόνι από τις αυλές τους, δήλωσε το στέλεχος της κομητείας Μαρκ Πόλονκαρτς, ενώ κάποιοι πέθαναν αβοήθητοι μετά από ζητήματα υγείας που αντιμετώπισαν, καθώς τα ασθενοφόρα δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως στα σημεία που βρίσκονταν για να τους παραλάβουν.

Η κακοκαιρία δεν περιορίζεται στη Νέα Υόρκη αλλά έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα αλλά και απώλειες ζωών και σε άλλες πολιτείες, όπως το Κολοράντο, το Κάνσας, το Κεντάκι, το Μιζούρι, το Οχάιο, και το Βερμόντ.

Συνολικά, ο δραματικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται έως τώρα στους 49 νεκρούς ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω. Ορισμένα άλλα αμερικανικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 55, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η φονική αυτή κακοκαιρία έρχεται μόλις ένα μήνα μετά από μια ακόμη ιστορική χιονοθύελλα ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αναμένουν ακόμα 20 με 30 πόντους χιονιού τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες πτήσεις ανά τις ΗΠΑ έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα για να μετακινηθούν -και μάλιστα εν μέσω εορτών. Όπως μεταδίδει το CNNi, τουλάχιστον 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή, 3.400 το Σάββατο και άλλες 3.100 ανήμερα τα Χριστούγεννα. Τη Δευτέρα των Χριστουγέννων είχαν ακυρωθεί τουλάχιστον 3.800 πτήσεις από και προς αμερικανικά αεροδρόμια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα