ΑΘΗΝΑ
20:52
|
02.05.2024
Ο Δένδιας αύριο θα επισκεφθεί τις Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψη, που είναι η πρώτη υπουργού Εξωτερικών από το 2011.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής στις Καρυές.

Κατά την αντιφώνησή του στο πλαίσιο της υποδοχής του στον Ιερό Ναό Πρωτάτου στις Καρυές, απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του «για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή» τους στην υποδοχή του.

Επίσης, ζήτησε «ως ταπεινός προσκυνητής», όπως είπε, τις ευχές και τις προσευχές τους και μετέφερε, ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός για την Αθωνική Πολιτεία, «τον σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, των οποίων το ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές».

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως δεν διαφεύγουν τής προσοχής τους, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας τους, «οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται».

Ακολούθησε δεξίωση και έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, που είναι ο πρώτος που επισκέπτεται το Άγιο Όρος εδώ και 11 χρόνια.

Μετά επισκέφθηκε το κτίριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους, και τις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

Αύριο, Πέμπτη,  ο Δένδιας θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται στην Αθωνική Πολιτεία από τον διοικητή του Αγίου Όρους, η εποπτεία του οποίου ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα