ΑΘΗΝΑ
16:52
|
19.05.2024
Ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς πανηγύρισε την κατάκτησή του τρεις φορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Έφυγε» από τη ζωή απόψε σε ηλικία 82 ετών ο «μάγος του ποδοσφαίρου» Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, περισσότερο γνωστός σε όλο τον κόσμο ως Πελέ, δίνοντας θαρραλέα μάχη πάνω από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο θρύλος της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας ξεψύχησε στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊντσάιν του Σάο Πάολο, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του.

Ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς πανηγύρισε την κατάκτησή του τρεις φορές.

Παγκόσμια αγωνία για τον Πελέ | Το Κουτί της Πανδώρας

Την πρώτη φορά που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά της Σουηδίας ήταν μόλις 17 ετών, καθώς το 1958,  εντυπωσίασε, σκοράροντας στον τελικό, κόντρα στη διοργανώτρια ομάδα (5-2).

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Χιλή και σε ηλικία 21 ετών, κέρδισε το δεύτερο τίτλο, αν κι ένας τραυματισμός στη βουβωνική χώρα στο δεύτερο ματς της διοργάνωσης τον ανάγκασε στη συνέχεια να μείνει μακριά από τους αγώνες και παρόλο που προσπάθησε, δεν μπορούσε να παίξει.

Στον τελικό η Βραζιλία νίκησε με 3-1 την τότε Τσεχοσλοβακία.

Το 1970, στο Μεξικό, έφτασε στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και στην απόλυτη αποθέωσή του, σημειώνοντας μάλιστα το πρώτο από τα τέσσερα γκολ που η Βραζιλία πέτυχε στον τελικό, επικρατώντας με 4-1 της Ιταλίας.

Ο Πελέ εξακολουθεί, μετά και την ολοκλήρωση του 22ου Μουντιάλ στο Κατάρ και τη νίκη του Λιονέλ Μέσι και της Αργεντινής να είναι ο «βασιλιάς» και των Παγκοσμίων Κυπέλλων κι ο παίκτης που «σημάδεψε» μία ολόκληρη εποχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Μερικοί ισλαμικοί πεσσοί και ο Χαν Ντόνερ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα