ΑΘΗΝΑ
08:27
|
28.04.2024
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναχωρεί σήμερα οικογενειακώς για την Μπραζίλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τη Βραζιλία θα αναχωρήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του νέου προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα, να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του.

Στην ορκωμοσία που θα πραγματοποιηθεί την Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια, έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Αγκόλας, της Αργεντινής, της Βολιβίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Χιλής, της Κολομβίας, της Κόστα Ρίκα, της Γουϊνέας-Μπισάου, της Πορτογαλίας, του Ανατολικού Τιμόρ. Επίσης ο βασιλιάς της Ισπανίας, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα απ’ όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναχωρεί σήμερα οικογενειακώς για την Μπραζίλια, καθώς αναμένεται να κάνει Πρωτοχρονιά στην λατινοαμερικάνικη χώρα, ενώ θα τον συνοδεύει ο διπλωματικός του σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε χαρακτηρίσει τη του Λούλα ενάντια στην ακροδεξιά «μια νίκη για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πιθανό να υπάρξει και συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Λούλα, η δεύτερη μετά το 2012, όταν -εν μέσω μνημονίων και κρίσης στην Ελλάδα- ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Βραζιλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα