ΑΘΗΝΑ
12:10
|
19.04.2024
Η δημοσιογραφική έρευνα του Τζακ Μέρφι διαπιστώνει ότι η CIA χρησιμοποιεί υπηρεσία πληροφοριών ευρωπαϊκής ΝΑΤΟϊκής χώρας για επιθέσεις-σαμποτάζ μέσα στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα, που δημοσίευσε ο γνωστός Αμερικανός ερευνητικός δημοσιογράφος Τζακ Μέρφι (βετεράνος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων) και αναδημοσιεύει ο πολύ έγκυρος αντιπολεμικός ιστότοπος antiwar.com, διαπιστώνει ότι η CIA χρησιμοποιεί μια υπηρεσία πληροφοριών ευρωπαϊκής ΝΑΤΟϊκής χώρας για να κάνει επιθέσεις σαμποτάζ μέσα στη Ρωσία.

Οι επιχειρήσεις διευθύνονται, σύμφωνα με την έρευνα, από τη CIA, αλλά πραγματοποιούνται μέσω αυτής της μη αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών και χωρίς επιτόπιο αμερικανικό προσωπικό, ώστε να μη μπορεί να αποδοθεί εύκολα η ευθύνη τους στους Αμερικανούς, και αυτό ακριβώς ήταν που έπεισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να συμφωνήσει με τις επιθέσεις.

Ο Μέρφι γράφει ότι δεν κατονομάζει τη χώρα του ΝΑΤΟ που κάνει την «υπεργολαβία» για να μη θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ασφάλεια των ομάδων, που είναι ακόμα επιχειρησιακές μέσα στη Ρωσία. Εξηγεί επίσης ότι αναγκάστηκε να δημοσιεύσει το κομμάτι του στο προσωπικό του ιστολόγιο και όχι σε ΜΜΕ με τα οποία συνεργαζόταν, γιατί αυτά του ζήτησαν να κάνει μη ηθικές και παράνομες ενέργειες και γιατί έδωσαν τη δυνατότητα στη CIA να «διαμορφώσει» το άρθρο του πριν από τη δημοσίευση.

Η έρευνα του Μέρφι κάνει λόγο για καμπάνια που προετοιμάζεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με τη δημιουργία κρυπτών με εκρηκτικά ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα. Σύμφωνα πάντως με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους με τους οποίους μίλησε ο Αμερικανός δημοσιογράφος, η CIA δεν αναμείχθηκε με τις επιχειρήσεις αυτού του ΝΑΤΟϊκού συμμάχου στη Ρωσία πριν από το 2014. Για πρώτη φορά μπήκαν άνθρωποι για να κάνουν τις δουλειές στη Ρωσία, υπό την κοινή διεύθυνση της CIA και της συμμάχου υπηρεσίας πληροφοριών, το 2016. Παρέμειναν εν υπνώσει και πήραν εντολή για δράση μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

Το άρθρο δεν κάνει σαφές για πόσες επιθέσεις ήταν υπεύθυνο αυτό το δίκτυο, αν και εκφράζει την υποψία ότι ήταν πίσω από τη φωτιά στο ερευνητικό Ινστιτούτο των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων τον Απρίλιο, που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους. Τον τελευταίο χρόνο πάντως έχουν σημειωθεί μια σειρά από μυστηριώδεις εκρήξεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και σιδηροδρόμους.

Τέτοιου είδους δολιοφθορές προϋποθέτουν προεδρική εξουσιοδότηση την οποία υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2016, με το μάλλον γελοίο επιχείρημα ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στις ουκρανικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, και, όπως φαίνεται, δεν ανεκλήθη από τους προέδρους Τραμπ και Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την Washington Post , η εξουσιοδότηση Ομπάμα καλύπτει την «τοποθέτηση κυβερνο-όπλων στις υποδομές της Ρωσίας», που είναι το ψηφιακό ισοδύναμο βομβών. Άλλοι πάντως αξιωματούχοι υποστήριξαν μιλώντας στον Μέρφι ότι η εξουσιοδότηση Ομπάμα δεν κάλυπτε τα τωρινά σαμποτάζ.

Ένας εκπρόσωπος της CIA διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μέρφι, αλλά στις περιπτώσεις αυτές ο νόμος, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, επιτρέπει στην αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών να ψεύδεται.

Το άρθρο έρχεται να προστεθεί σε μια πληθώρα άλλων ενδείξεων, πληροφοριών και προειδοποιήσεων για το πολύ πραγματικό ενδεχόμενο μιας κλιμάκωσης, που μπορεί να οδηγήσει τελικά σε πυρηνικό πόλεμο. Όπως επίσης και σε μια πληθώρα δημοσιευμάτων για τη δημιουργία νέων Gladio από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς.

Καθώς το καθεστώς της δυτικής αστικής δημοκρατίας αποσυντίθεται και ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών διευρύνεται, τέτοια δίκτυα, με επίκεντρο την Ουκρανία, μπορεί να δράσουν και στα δυτικά κράτη, θέτοντας σε κίνδυνο ό,τι απομένει από το δημοκρατικό πολίτευμα. Τέτοιος κίνδυνος υπάρχει ιδιαίτερα σε χώρες με κρατικό σύστημα-μπάχαλο, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πειραματόζωα των πιο ολοκληρωτικών δυνάμεων μέσα στη Δύση. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα