ΑΘΗΝΑ
03:06
|
29.06.2024
Η Παλαιστινιακή Αρχή καλεί τη διεθνή κοινότητα να μποϋκοτάρει τη νέα ακροδεξιά κυβέρνηση στο Ισραήλ εκτιμώντας πως θα θέσει «υπαρξιακή απειλή για τον παλαιστινιακό λαό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση σε όλη τη διεθνή κοινότητα απηύθυνε σήμερα η Παλαιστινιακή Αρχή καθώς συμπληρώθηκε το πρώτο 24ωρο από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η Παλαιστινιακή Αρχή καλεί τη διεθνή κοινότητα να μποϋκοτάρει τη νέα ακροδεξιά κυβέρνηση στο Ισραήλ εκτιμώντας πως θα θέσει «υπαρξιακή απειλή για τον παλαιστινιακό λαό».

«Το κράτος της Παλαιστίνης απορρίπτει τις παροτρύνσεις για προσάρτηση, βία, ρατσισμό και τις προτροπές για εθνοκάθαρση που συνιστούν βασικές καθοδηγητικές γραμμές της νέας κυβέρνησης στο Ισραήλ. Το Κράτος της Παλαιστίνης θεωρεί την ατζέντα αυτή ως υπαρξιακή απειλή για τον παλαιστινιακό λαό και τα αναφαίρετα και απαραβίαστα δικαιώματά τους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Καλεί επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εξασφαλίσει την προστασία του παλαιστινιακού λαού από την εντεινόμενη εκστρατεία εκτοπισμού και ξεριζωμού των Παλαιστινίων, τις πολιτικές εποικισμού και προσάρτησης, εθνοκάθαρσης και διώξεων».

Μία μέρα πριν, και μερικές ώρες προτού παραδώσει τη σκυτάλη του υπουργού άμυνας στον διάδοχό του Γιοάβ Γκάλαντ, ο (ως τότε) υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, είχε τηλεφωνήσει στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς τονίζοντάς του πως τυχόν διεθνή μέτρα και εκστρατείες σε βάρος της νέας κυβέρνησης Νετανιάχου «θα επιδεινώνουν τη ζωή του παλαιστινιακού λαού» και θα απομακρύνουν έτι περαιτέρω «οποιαδήποτε πολιτική διαδικασία στο μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα