ΑΘΗΝΑ
08:08
|
12.05.2024
Tο πρώτο δεξαμενόπλοιο της Chevron εισήλθε απόψε στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας προκειμένου να γεμίσει τις δεξαμενές με βενεζουελάνικο αργό πετρέλαιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική εταιρία ενέργειας Chevron επιβεβαίωσε απόψε πως στέλνει δύο δεξαμενόπλοια στη Βενεζουέλα , εκ των οποίων το ένα θα φορτώσει το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου με προορισμό τις ΗΠΑ εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια.

Ήδη το πρώτο δεξαμενόπλοιο της Chevron εισήλθε απόψε στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας προκειμένου να γεμίσει τις δεξαμενές με βενεζουελάνικο αργό πετρέλαιο.

Τον Νοέμβριο η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε εξάμηνη άδεια στην Chevron να έχει «διευρυμένο ρόλο» σε τέσσερις κοινοπραξίες πετρελαίου από τη Βενεζουέλα (μεταξύ των οποίων και η κρατική εταιρία πετρελαίου της χώρας, PDVSA) στο πλαίσιο χαλάρωσης των κυρώσεων σε βάρος της λατινοαμερικάνικης χώρας έπειτα από δέσμευση του Προέδρου της χώρας, Νίκολας Μαδούρο για συνεργασία με τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών που αναμένονται εντός του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα