ΑΘΗΝΑ
08:16
|
12.05.2024
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ψήφισε να διαλύσει την παράλληλη κυβέρνησή της και να απομακρύνει τον ηγέτη της, Χουάν Γκουαϊδό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ψήφισε να διαλύσει την παράλληλη κυβέρνησή της και να απομακρύνει τον ηγέτη της, Χουάν Γκουαϊδό, αναφέρει το BBC.

Η κίνηση έρχεται τέσσερα χρόνια αφότου ο κ. Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος μετά την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στις αμφισβητούμενες εκλογές.

Αναγνωρίστηκε από πολλές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αλλά δεν κατάφερε να εκδιώξει τον αριστερό πρόεδρο.

Η ψηφοφορία δείχνει πώς οι περισσότεροι πολιτικοί της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον κ. Γκουαϊδό.

Η Εθνοσυνέλευση ψήφισε 72 κατά 29 υπέρ για την κατάργηση της προσωρινής κυβέρνησής του.

Οι νομοθέτες ψήφισαν επίσης για το διορισμό μιας επιτροπής για τη διαχείριση των ξένων περιουσιακών στοιχείων της χώρας, καθώς επιδιώκουν ένα ενιαίο μέτωπο ενόψει των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για το 2024.

Η μακροχρόνια πολιτική και ανθρωπιστική κρίση της Βενεζουέλας έχει οδηγήσει περίπου επτά εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα από το 2015.

Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας και η αντιπολίτευση υπέγραψαν μια προκαταρκτική συμφωνία για να βρουν μια διέξοδο από την πολιτική κρίση της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Μεξικό, οι δυο τους εξέδωσαν κοινή δήλωση ζητώντας να αποδεσμευτούν δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν παγώσει στο εξωτερικό για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση κοινωνικών έργων.

Ακολούθησαν χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών επίλυσης ενός πολιτικού αδιεξόδου.

Σε απάντηση, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν στην αμερικανική εταιρεία πετρελαίου Chevron να ξαναρχίσει κάποια δραστηριότητα στη Βενεζουέλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μισθοί στην πρέσα-Συντάξεις στα τάρταρα 

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα