ΑΘΗΝΑ
16:51
|
19.05.2024
Η χώρα παλεύει για το μέλλον της, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του προς τους Ρώσους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το απερχόμενο έτος ήταν έτος «δύσκολων, αναγκαίων αποφάσεων, σημαντικών βημάτων» προς την πλήρη ανεξαρτησία της Ρωσίας και τώρα η χώρα παλεύει για το μέλλον της, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του προς τους Ρώσους πολίτες το Σάββατο, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Ο αρχηγός του κράτους απευθύνθηκε στον λαό της χώρας στεκόμενος δίπλα στον στρατό, όχι με φόντο το Κρεμλίνο όπως συνήθως. Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η ομιλία καταγράφηκε στο αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Το TASS συγκέντρωσε τις βασικές δηλώσεις της πρωτοχρονιάτικης ομιλίας του Προέδρου, η οποία διήρκεσε εννέα λεπτά και έγινε η μεγαλύτερη στην ιστορία.

Αποτελέσματα της χρονιάς

«Ήταν μια χρονιά με δύσκολες, αναγκαίες αποφάσεις, μεγάλα βήματα προς την απόκτηση της πλήρους κυριαρχίας της Ρωσίας και την ισχυρή εδραίωση της κοινωνίας μας».

Τα «πραγματικά κομβικά, μοιραία γεγονότα» του 2022 έχουν γίνει ορόσημο που θέτει τα θεμέλια για το κοινό μέλλον των Ρώσων και την πραγματική τους ανεξαρτησία: «Για αυτό παλεύουμε σήμερα».

«Ήταν μια χρονιά που έβαλε πολλά στη θέση της, ξεχώρισε ξεκάθαρα το θάρρος και τον ηρωισμό από την προδοσία και τη δειλία, έδειξε ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από την αγάπη για την οικογένεια και τους φίλους, την πίστη στους φίλους και τους συντρόφους, την αφοσίωση στην Πατρίδα».

Δυτική επιθετικότητα

Η Δύση λέει ψέματα για την ειρήνη εδώ και χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα προετοιμαζόταν για επιθετικότητα: «Και σήμερα το παραδέχεται ανοιχτά, χωρίς να ντρέπεται πια. Χρησιμοποιούν κυνικά την Ουκρανία και τον λαό της για να αποδυναμώσουν και να διασπάσουν τη Ρωσία¬.

Οι δυτικές ελίτ διαβεβαίωσαν υποκριτικά για τις ειρηνικές προθέσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης της σύγκρουσης στο Ντονμπάς, αλλά στην πραγματικότητα «ενθάρρυναν με κάθε δυνατό τρόπο τους νεοναζί».

Φέτος, η Δύση κήρυξε έναν «πραγματικό πόλεμο κυρώσεων» στη Ρωσία: «Αυτοί που τον ξεκίνησαν περίμεναν την πλήρη καταστροφή της βιομηχανίας, των οικονομικών και των μεταφορών μας. Αυτό δεν συνέβη, γιατί μαζί δημιουργήσαμε ένα αξιόπιστο περιθώριο ασφαλείας».

Σχετικά με τους συμμετέχοντες στη στρατιωτική επιχείρηση

«Ρώσοι στρατιώτες, πολιτοφυλακές, εθελοντές παλεύουν τώρα για την πατρίδα τους, για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Για να παρέχονται αξιόπιστα εγγυήσεις ειρήνης και ασφάλειας στη Ρωσία. Όλοι είναι οι ήρωές μας, τώρα είναι η πιο δύσκολη στιγμή για αυτούς».

Οι αρχές θα παράσχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια στις οικογένειες των συμμετεχόντων στην επιχείρηση που πέθαναν στο πεδίο της μάχης: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε τις οικογένειες των πεσόντων συντρόφων μας να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να τους δώσουμε αξιοπρεπή εκπαίδευση και να αποκτήσουν επάγγελμα».

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον στρατό για τη γενναία υπηρεσία του και συνεχάρη «όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων» για το νέο έτος: «Ολόκληρη η τεράστια χώρα μας είναι περήφανη για το σθένος, την ανθεκτικότητα και το θάρρος σας, οι προσευχές και οι καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μαζί σας. Και στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα υπάρχουν σίγουρα προπόσεις προς τιμήν σας».

Παλεύοντας για το μέλλον

Τώρα «το πιο σημαντικό πράγμα είναι η μοίρα της Ρωσίας», η υπεράσπισή της είναι «ένα ιερό καθήκον προς τους προγόνους και τους απογόνους». «Πάντα γνωρίζαμε, και σήμερα είμαστε και πάλι πεπεισμένοι ότι το κυρίαρχο, ανεξάρτητο, ασφαλές μέλλον της Ρωσίας εξαρτάται μόνο από εμάς, από τη δύναμη και τη θέλησή μας!».

Ο αγώνας της Ρωσίας για τα συμφέροντά της και το μέλλον της θα γίνει «ένα εμπνευσμένο παράδειγμα για άλλα κράτη στην προσπάθειά τους για μια δίκαιη πολυπολική παγκόσμια τάξη».

Οι Ρώσοι πρέπει να πιστέψουν ότι η χώρα τους θα παραμείνει «μεγάλη και ανεξάρτητη» και «θα προχωρήσει μόνο μπροστά και θα κερδίσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα