ΑΘΗΝΑ
23:20
|
25.04.2024
Τη δική της θέση στο πεντάγραμμο παίρνει η πρώτη και μοναδική διασκευή του «Αυτή η νύχτα μένει», 22 χρόνια μετά την ταινία - ορόσημο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 2022 που αποχαιρετίσαμε πριν δύο μέρες ήταν ένα έτος – ορόσημο για ένα εμβληματικό, όσο και σχεδόν «μοναχικό» στο είδος του, μυθιστόρημα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας που πρωτοείδε τις προθήκες των βιβλιοπωλείων της χώρας το Μάιο του 1994 από τις εκδόσεις «Οδός Πανός» και ξαναβγήκε πριν λίγους μήνες (φθινόπωρο του 2022) από τις εκδόσεις Κάκτος. Μιλάμε για το έργο: «Αυτή η νύχτα μένει» του Θάνου Αλεξανδρή που έγινε ταινία, περίπου έξι χρόνια μετά την πρώτη έκδοση, και επιτυχημένο σήριαλ στον Άλφα, πριν λίγους μήνες, με το πρώτο επεισόδιο να παίζεται στις «μικρές οθόνες» στις 10 Οκτωβρίου 2022.

Ανάμεσα στην πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (2000) και τη δημιουργία του σήριαλ (σε σκηνοθεσία Κατερίνας Φιλιώτου), το ομώνυμο τραγούδι τραγουδήθηκε όσο λίγα!

Και ποιοι δεν το τραγούδησαν, μετά την εκπληκτική ερμηνεία της Δήμητρας Παπίου και τον απαράμιλλο εμπνευστή και δημιουργό του, Σταμάτη Κραουνάκη;

Άννα Βίσση, Γιάννης Πάριος, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργος Μαζωνάκης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ησαΐας Ματιάμπα, Γιώτα Νέγκα…

 Ωστόσο, παρότι αυτό το άσμα τραγουδήθηκε όσο λίγα άλλα από τόσους διάσημους καλλιτέχνες, δεν είχε ποτέ ως τώρα διασκευαστεί ή αποδοθεί με έναν διαφορετικό τρόπο, που να ακούγεται μοναδικά και ταυτόχρονα να «αγκιστρώνεται» ανεπιτήδευτα ανάμεσα στο τότε και το σήμερα, δημιουργώντας ένα μαγικό ιστό ανανέωσης του χιλιοτραγουδισμένου άσματος.

Θα περίμενε δηλαδή κανείς ότι μέσα σε αυτά 22 χρόνια από την πρώτη προβολή της εμβληματικής  ταινίας, πως κάποιος θα «έβλεπε» και θα απέδιδε το τραγούδι διαφορετικά.

Πως θα πειραματιζόταν μαζί του και θα του έδινε μία «νέα διάσταση» και ταυτόχρονα μία νέα ορμή για να συνεχίσει, με ακόμη περισσότερη δύναμη, την πορεία του μέσα στο χρόνο.

Μία «νέα» νύχτα

Μετά από 22 χρόνια, ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» για να αποδοθεί το αγαπημένο τραγούδι από καρδιάς, με μία φρεσκάδα απαράμιλλη και ένα μυστηριακό πέπλο που λίγοι θα τολμούσαν τόσο ερμηνευτικά όσο και ενορχηστρωτικά…

Πριν οκτώ μέρες, ο Σπύρος Μιχαήλ (γνωστός από παλιά και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Τραγουδόσαυρος») μας χάρισε μία ακαταμάχητη διασκευή του αγαπημένου τραγουδιού μέσω του καναλιού του στο YouTube. «Αυτή η νύχτα μένει» ήρθε για να εγκατασταθεί για τα καλά στις καρδιές μας, καθώς αποδόθηκε με έναν τρόπο τόσο μοναδικό και αυθεντικό, αποσπώντας τα θριαμβευτικά σχόλια του εμπνευστή και δημιουργού της πρωτότυπης ιστορίας, του Θάνου Αλεξανδρή!

Η πρώτη και μοναδική διασκευή του αξέχαστου τραγουδιού 22 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του έγινε πραγματικότητα χάρη σε μία καλή ομάδα συνεργατών.

Ο Σπύρος Μιχαήλ πρωταγωνιστεί και ερμηνεύει το αξέχαστο τραγούδι, έχοντας στο πλευρό του τον Δημήτρη Αρσενόπουλο στο πιάνο,  τον Χάρη Γιουλάτο που σκηνοθέτησε το βίντεο-κλιπ, τον Αντώνη Παπαθανασίου που έκανε τη φωτογραφία και εικονοληψία, την Ελένη Φλουρή που έκανε την επιλογή και παρουσίαση των καρτών Ταρώ (ως γνήσια Tarot Reader του Your Energy Focus), ενώ το ύφος του βίντεο κλιπ (styling) επιμελήθηκε ο Μιχάλης Τολμίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Celebrities στα εστιατόρια

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα