ΑΘΗΝΑ
13:20
|
12.05.2024
Σκίτσα για τον θάνατο του πρώην Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ -κατά κόσμον Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ. Γεννημένος το 1927 στη Βαυαρία έγινε το 2005 ο πρώτος Γερμανός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έπειτα από μια χιλιετία. Οκτώ χρόνια αργότερα έγινε ο πρώτος ποντίφικας, που παραιτήθηκε από το αξίωμα εδώ και έξι αιώνες.

Ο εκλιπών πρώην Πάπας υπήρξε τελικά μια αρκετά μοναχική περίπτωση, με προβληματική επικοινωνία με τον σύγχρονο κόσμο, όπως γράφει ο Κώστας Ράπτης στο Capital.gr.

Από σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, η σορός του επίτιμου πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.  Όπως αποφασίστηκε, ο εκλιπών Πάπας θα ταφεί με τα κόκκινα άμφια ενός Πάπα, ωστόσο ο θάνατος του αντιμετωπίστηκε με εντελώς… αντιπαπικό τρόπο, μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ και εξηγούν: Στη μνήμη του δεν χτύπησαν οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση προς τους πιστούς στην πλατεία, ενώ το διπλωματικό σώμα δεν κινητοποιήθηκε για να στείλει επίσημες αντιπροσωπείες στη Ρώμη. Για την κηδεία, το Βατικανό κάλεσε μόνο την Ιταλία και τη Γερμανία να στείλουν επίσημες αντιπροσωπείες και ενημέρωσε τις ξένες πρεσβείες ότι όποιοι άλλοι ηγέτες επιθυμούσαν να παρευρεθούν μπορούσαν να το κάνουν, αλλά μόνο υπό την «ιδιωτική τους ιδιότητα».

«Με τίποτα…», σχολιάζει στο σκίτσο του ο Γερμανός Τίμο Έσνερ για το πού θα καταλήξει μετά την «κρίση» του ο Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ. Ούτε ο ίδιος αλλά ούτε ο Διάβολος πιστεύουν ότι ανήκει στην Κόλαση!

Ο Πολωνός Μαριάν Καμένσκι τοποθετεί τον εκλιπόντα σε μια άλλη πύλη, αυτή του Αγίου Πέτρου.

Άγιος Πέτρος: Συγγνώμη αλλά ο Πάπας ζει…
Φραγκίσκος: Πέτρο, είναι Ok. Βάλτον μέσα

Ο Γάλλος Mister T αποχαιρετά τους «θεούς» των σταδίων, τον πάπα με τη φανέλα 16 και τον Πελέ με τη φανέλα 10.

Του Ολλανδού σκιτσογράφου Μπαρτ φαν Λέουβεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Disiecta Membra #12: Μία θαρραλέα κίνηση

Ο Πάπας ζητά από τους Ιταλούς να κάνουν περισσότερα παιδιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα