ΑΘΗΝΑ
16:00
|
03.05.2024
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μετέδωσε πως σκοτώθηκαν 63 Ρώσοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το θάνατο δεκάδων Ρώσων στρατιωτών προκάλεσε σήμερα ουκρανική πυραυλική επίθεση στην πόλη Μακέγιφκα που βρίσκεται στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σε δημοσιογράφους, το ουκρανικό χτύπημα έγινε με αμερικανικό πολλαπλό εκτοξευτήρα ρουκετών τύπου HIMARS και προκάλεσε το θάνατο 63 Ρώσων στρατιωτικών.

Διαφορετική άποψη για τον αριθμό των θυμάτων είχε ο ουκρανικός στρατός που ισχυρίστηκε πως σκοτώθηκαν «περίπου 400 άτομα» και τραυματίστηκαν άλλα 300 σε επίθεση ακριβείας.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, τη γνησιότητα των οποίων το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως, δείχνουν να έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων ένα κτίριο που φέρεται να στέγαζε επαγγελματική σχολή στην πόλη Μακέγιφκα.

Νωρίτερα, σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο Τύπου που ανάρτησε σε σχέση με την «πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία» έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε επιθέσεις ακριβείας της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σε βάσεις ξένων μισθοφόρων κοντά στο Μάρκοβο, στο Κραματόρσκ (της ΛΔ Ντονιέτσκ) και κοντά στο Νοβοοσίνοβο (της Χερσώνας) εκτιμώντας πως προκάλεσαν το θάνατο πάνω από 70 ξένων μισθοφόρων και τον τραυματισμό άλλων 100.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα