ΑΘΗΝΑ
14:41
|
20.09.2024
Ο Άρειος Πάγος ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου «κατά απόλυτη προτεραιότητα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ερευνα «κατά απόλυτη προτεραιότητα» για τα ακριβή αίτια θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου ζήτησε σήμερα το απόγευμα από την αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Η αντεισαγγελέας ζήτησε επίσης να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση λίγο πριν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση που είχε ξεκινήσει, μέσω ΓΑΔΑ, λίγο μετά το σοβαρό τραυματισμό του έφηβου πυγμάχου, πριν 18 μέρες.

Ο θάνατος του εφήβου επήλθε χτες, 2 Ιανουαρίου, ενώ νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Τζανείου Νοσοκομείου

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει λεπτομερώς την πορεία νοσηλείαςΤόπαλου, με αναφορά στην κλινική εικόνα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Ο μοιραίος τραυματισμός στο κεφάλι

Στις 16 Δεκέμβρη ο Βασίλης Τόπαλος, έκανε τη συνήθη προπόνηση σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα, όταν ένιωσε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό.

Ο 16χρονος κατευθύνθηκε τότε στο μπάνιο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε, χτυπώντας κατά την πτώση του σε σκληρή επιφάνεια, χωρίς μάλιστα να γίνει άμεσα αντιληπτός. Στο έδαφος τον εντόπισε συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Το αγόρι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου και άφησε χτες την τελευταία του πνοή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα