ΑΘΗΝΑ
22:52
|
17.05.2024
Άρχισε να παίζει ντραμς σε ηλικία εννέα ετών και συμμετείχε στον πρώτο του χρυσό δίσκο, το Donny Hathaway's Live, μόλις στα 16 του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Φρεντ Ουάιτ, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Earth Wind and Fire, πέθανε, χθες Δευτέρα, σε ηλικία 67 ετών. Την ανακοίνωση του θανάτου του Αμερικανού ντράμερ έκανε ο αδελφός του και μπασίστας του γκρουπ Βερντίν Ουάιτ.

«Η οικογένειά μας είναι λυπημένη σήμερα με την απώλεια ενός καταπληκτικού και ταλαντούχου μέλους της οικογένειας, του αγαπημένου μας αδελφού Φρέντερικ Γιουτζίν, Φρέντι Ουάιτ. Βρήκε τα αδέρφια μας Μορίς, Μόντε και Ρόναλντ στον παράδεισο και τώρα παίζει τύμπανα με τους αγγέλους», τόνισε ο Βερντίν Ουάιτ.

Παιδί θαύμα στα ντραμς, ο γεννημένος στο Σικάγο Φρεντ Γουάιτ, ήταν ένα από τα πρώτα μέλη που εντάχθηκαν στην ομάδα που ίδρυσε ο άλλος αδερφός του Μορίς.

Άρχισε να παίζει ντραμς σε ηλικία εννέα ετών και συμμετείχε στον πρώτο του χρυσό δίσκο, το Donny Hathaway’s Live, μόλις στα 16 του.

Το 1974, εντάχθηκε στους Earth Wind & Fire, το συγκρότημα που ίδρυσε ο αδερφός Μορίς γνωστό για τραγούδια όπως το September και το Boogie Wonderland.

Ένα χρόνο αργότερα, το γκρουπ έγινε γνωστό με το τριπλό πλατινένιο άλμπουμ του That’s the Way of the World.

Έγινε ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκους να πωλούνται σε όλον τον κόσμο.

Οι Earth Wind & Fire κέρδισαν έξι βραβεία Grammy και τέσσερα American Music Awards, και μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Καταστράφηκαν 6.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων από τη φωτιά στη Λέσχη Αρίσβη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα