ΑΘΗΝΑ
05:03
|
19.04.2024
Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση να απαγορεύσει το «πλέι μπακ» τραγούδι σε δημόσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις πήρε το υπουργείο Πολιτισμού του Κιργιστάν, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Το διάταγμα υπεγράφη από τον Υπουργό Πολιτισμού, Πληροφοριών και Αθλητισμού, Αλτινμπέκ Μακσούτοφ, την Παρασκευή, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Κιργιζίας. Το έγγραφο απαγορεύει το πλέι-μπακ σε κρατικές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε θέατρα, κινηματογραφικές αίθουσες, μουσεία, συλλόγους, βιβλιοθήκες και αθλητικούς χώρους. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για μαζικές δημόσιες εκδηλώσεις.

«Οι τραγουδιστές πρέπει να τραγουδούν ζωντανά κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

Αν και δεν είναι σαφές ποιες ποινές μπορεί να επιβληθούν σε όσους παραβιάζουν αυτόν τον νέο κανόνα, την ευθύνη θα έχουν οι διοργανωτές των σχετικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Πολιτισμού του Κιργιστάν θα επιβλέπει προσωπικά τη συμμόρφωση.

Τον Φεβρουάριο του 2021 το Υπουργείο Πολιτισμού του Κιργιστάν υποχρέωσε τους διοργανωτές των συναυλιών να ενημερώνουν το κοινό εάν το τραγούδι θα είναι ζωντανό ή πλέι-μπακ, τυπώνοντας σχετικές ανακοινώσεις σε εισιτήρια και αφίσες. Τότε, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νουρζιγίτ Καντίρμπεκοφ σημείωσε ότι πολλοί δεν θα ήθελαν να εγκαταλείψουν το πλέι-μπακ, επικαλούμενος την έλλειψη επαρκούς τεχνικού εξοπλισμού.

Παραδεχόμενος ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει, ο υπουργός είπε ότι οι αρχές επέλεξαν να εισαγάγουν την απαίτηση της αναγραφής του πλέι-μπακ. «Ο πολιτισμός ξεκινά με την ειλικρίνεια. Ας μην εξαπατήσουμε θεατές και ακροατές», δήλωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα