ΑΘΗΝΑ
12:21
|
12.05.2024
Ο Μπάιντεν ξεκαθαρίζει πως δε θα παρέμβει στο χάος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εκλογή νέου Προέδρου του σώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων («Τραμπικών» και μη) που αποτρέπουν για την ώρα την άμεση εκλογή Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σχολίασε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δε σχεδιάζει να παρέμβει στην μπερδεμένη διαδικασία που έχει ξεκινήσει από νωρίς απόψε στο Καπιτώλιο για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τονίζει ακόμη πως ο  Πρόεδρος Μπάιντεν έχει διατελέσει «34 χρόνια γερουσιαστής» και αντιλαμβάνεται «πώς δουλεύει η διαδικασία» και γι’ αυτό «είναι βέβαιο πως δεν σκοπεύει να εμπλακεί».

Η δήλωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου έγινε λίγο αφότου ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, Κέβιν Μακάρθι, έχασε και τη δεύτερη ψηφοφορία στο κογκρέσο.

Η Καρίν Ζαν Πιερ κατέληξε αναφέροντας: «Αδημονούμε να συνεργαστούμε με τους αξιωματούχους στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικάνων, των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων σε αυτό το νέο σώμα, και να συνεχίσουμε να προωθούμε τις ΗΠΑ για το καλό του αμερικανικού λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

Εκλογική αναμέτρηση Σάντσεθ και αυτονομιστών στην Καταλονία

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Αστακός το Γαλάτσι για την ομιλία Ράμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα