ΑΘΗΝΑ
16:01
|
24.04.2024
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είπε ότι η φρεγάτα θα πλεύσει προς τον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε πως μια φρεγάτα οπλισμένη με υπερηχητικούς κατευθυνόμενους πυραύλους θα πλεύσει προς τον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό.

Ο Πούτιν συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στην τελετή για την καθέλκυση του πολεμικού πλοίου Admiral Gorshkov.

Στην τελετή συμμετείχαν επίσης ο Σεργκέι Σοϊγκού, υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, και ο Ιγκόρ Κρόχμαλ, διοικητής της φρεγάτας.

«Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο υπερηχητικό σύστημα πυραύλων «Zircon», το οποίο δεν έχει ανάλογο», είπε ο Πούτιν πριν το διατάξει να τεθεί σε υπηρεσία.

«Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα… επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας», πρόσθεσε.

Ο Σοϊγκού είπε ότι η φρεγάτα θα πλεύσει προς τον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πρόσθεσε ότι η φρεγάτα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει «ακριβή και ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στη στεριά», λέγοντας ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι επί του σκάφους μπορούν να διαπεράσουν οποιοδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Κούρσα εξοπλισμών

Τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να ταξιδέψουν με μεγαλύτερη από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.

Η Ρωσία εκτόξευσε δοκιμαστικά πυραύλους Zircon από πολεμικά πλοία και υποβρύχια τον περασμένο χρόνο, καθώς ο αγώνας για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων εντείνεται με συμμετέχουσες και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

«Ο κύριος στόχος της αποστολής θα είναι η αντιμετώπιση των απειλών για τη Ρωσία και η υποστήριξη της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας μαζί με τις φιλικές χώρες», δήλωσε ο Σοϊγκού.

«Στις ασκήσεις, θα υπάρχει εκπαίδευση για το πλήρωμα για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων και κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς».

Παρά το όνομά τους, αναλυτές υποστηρίζουν ότι το κύριο πλεονέκτημα των υπερηχητικών όπλων δεν είναι η ταχύτητα –η οποία μερικές φορές μπορεί να συνδυαστεί ή να ξεπεραστεί από τις παραδοσιακές κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων– αλλά η ευελιξία τους.

Τα όπλα αυτά θεωρούνται ως ένας τρόπος για να αποκτηθεί πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου, καθώς έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποφύγουν τις αντιπυραυλικές ασπίδες και τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα