ΑΘΗΝΑ
13:33
|
12.07.2026
Προβάδισμα δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Νίκο Χριστουδουλίδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έσπασε το ρεκόρ των 11 υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας του 2013, καθώς οι υποψήφιοι που επίσημα υπέβαλαν σήμερα τις υποψηφιότητές τους είναι 14.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα διεξαχθούν στις 5 Φεβρουαρίου.

Υποψήφιοι, πέραν των βασικών διεκδικητών Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκου Χριστοδουλίδη, οι οποίοι στηρίζονται από τα μεγαλύτερα κόμματα, είναι οι Ανδρέας Ευστρατίου, ο Λουκάς Σταύρου, η Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, ο Χρίστος Χρίστου, ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, ο Αχιλλέας Δημητριάδης, ο Αλέξιος Σαββίδης, ο Γιώργος Κολοκασίδης, ο Χαράλαμπος Αριστοτέλους, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και η Ιουλία Χόρβινα Κομνηνός.

Για τους τρεις βασικούς διεκδικητές της προεδρίας το στοίχημα δεν είναι άλλο από την πρόκριση στον δεύτερο γύρο όπου θα δοθεί η τελική μάχη.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ στοχεύει στον επαναπατρισμό ψήφων από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος με βάση τις δημοσκοπήσεις διατηρεί σαφές προβάδισμα.

Στο επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη εκτιμάται ότι η συσπείρωση του ΑΚΕΛ έφθασε στο επιθυμητό σημείο και πλέον προσβλέπουν στη στήριξη πολιτών από άλλους πολιτικούς χώρους.

Τέλος, στο επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη που στηρίζεται από μερίδα της βάσης και πρώην στελέχη του ΔΗΣΥ και την ΕΔΕΚ, η προσπάθεια στοχεύει στη διατήρηση της δυναμικής και στην αντίσταση στις πιέσεις που αναμένεται να ασκηθούν από τα επιτελεία των δύο πόλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα