ΑΘΗΝΑ
01:50
|
08.09.2024
Τέσσερις νεκροί στις πέντε πρώτες ημέρες του 2023, στην Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμα Παλαιστίνιος έφηβος πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Η δολοφονία του 16χρονου Αμέρ Αμπού Ζεϊτούν στην πόλη Nablus σηματοδοτεί τον τέταρτο Παλαιστίνιο που σκοτώνεται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, πριν καλά καλά περάσουν πέντε ημέρες από την έναρξη της νέας χρονιάς.

«Ο Αμέρ Αμπού Ζεϊτούν, 16 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ισραηλινούς στρατιώτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο νεαρός έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz, οι κάτοικοι του καταυλισμού ανέφεραν ότι οι στρατιώτες περικύκλωσαν το σπίτι ενός αποφυλακισμένου Παλαιστίνιου κρατούμενου για περίπου μία ώρα, πριν φύγουν αφού τον συνέλαβαν.

Η The Lions Den, μια ομάδα ένοπλων Παλαιστινίων μαχητών, ανέφερε στο κανάλι της στο Telegram ότι «οι μαχητές της συμμετείχαν σε νυχτερινές συγκρούσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στη Ναμπλούς».

Το έτος 2022 ανακηρύχθηκε το πιο θανατηφόρο έτος για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη από τη Δεύτερη Ιντιφάντα, καθώς τουλάχιστον 220 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 48 παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα