ΑΘΗΝΑ
21:54
|
21.09.2024
«Ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητάει την έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της αξίας της καλλιτεχνικής του παιδείας και των επαγγελματικών κεκτημένων του, στο βαθμό που τους αξίζει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με στάση εργασίας, στις 10 Ιανουαρίου και πορεία στο υπουργείο Παιδείας κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από τον χώρο του πολιτισμού, για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σπουδών σε απολυτήρια Λυκείου.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος καλεί σε κινητοποίηση με στάση εργασίας σε όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα studio, τα εργαστήρια την Τρίτη 10 Ιανουαρίου από τις 11:30 το πρωί ως τις 14:30 το μεσημέρι και σε συγκέντρωση στις 11.30 στο Πεδίον του Άρεως την οποία θα ακολουθήσει μοτοπορεία προς το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

«Κόντρα στη υποβάθμιση των σπουδών μας και την περαιτέρω περιθωριοποίηση του κλάδου μας, συνθήκες που απορρέουν από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, υπερασπιζόμαστε το κύρος της καλλιτεχνικής μας εκπαίδευσης και τα εργασιακά μας δικαιώματα», αναφέρεται στο κάλεσμα.

«Ζητάμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα μας, στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων σε ενιαία δημόσια καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος και καταλήγει: «Ο καλλιτεχνικός κόσμος όλης της χώρας ζητάει την έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της αξίας της καλλιτεχνικής του παιδείας και των επαγγελματικών κεκτημένων του, στο βαθμό που τους αξίζει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εμίρ Κουστουρίτσα: Παρουσίαση ταινίας για τις διώξεις των Ορθοδόξων στην Ουκρανία

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

100 χρόνια μπροστά, ο Βαν Γκογκ και στην αντίληψη της κίνησης των αστεριών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα