ΑΘΗΝΑ
17:25
|
24.04.2024
O Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι και η Γερμανίδα ομόλογός του, Αναλένα Μπέρμποκ, συναντήθηκαν στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται «με μεγάλη ταχύτητα» για να λύσουν τα βασικά ζητήματα σχετικά με την μετά το Brexit διαρρύθμιση σχετικά με τη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι.

Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν τη συνάντησή του στο Λονδίνο με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ. 

«Κινούμαστε ιδιαίτερα γρήγορα και βγάζουμε τεράστια ποσότητα καλής δουλειάς», τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

«Χαιρετίζουμε με μεγάλη, πολύ μεγάλη χαρά τον σαφώς πιο εποικοδομητικό τόνο που έχουν λάβει οι συζητήσεις μεταξύ του Η.Β. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», συμπλήρωσε ο Κλέβερλι.

Από την πλευρά της, η Μπέρμποκ είχε δηλώσει πως «ως Ε.Ε. είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία στο ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας».

Ο τόνος των συζητήσεων ήταν πολύ θετικός, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση, πρόσθεσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι ο κτηνώδης πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας υπενθύμισε «σε όλους μας την αξία του να ζούμε σε περιβάλλον ειρήνης, ελευθερίας και ασφάλειας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ανησυχία για την επικείμενη εισβολή στη Ράφα-«Ξεφύτρωσαν» χιλιάδες σκηνές

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα