ΑΘΗΝΑ
13:05
|
25.03.2023
O Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι και η Γερμανίδα ομόλογός του, Αναλένα Μπέρμποκ, συναντήθηκαν στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται «με μεγάλη ταχύτητα» για να λύσουν τα βασικά ζητήματα σχετικά με την μετά το Brexit διαρρύθμιση σχετικά με τη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι.

Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν τη συνάντησή του στο Λονδίνο με τη Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ. 

«Κινούμαστε ιδιαίτερα γρήγορα και βγάζουμε τεράστια ποσότητα καλής δουλειάς», τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

«Χαιρετίζουμε με μεγάλη, πολύ μεγάλη χαρά τον σαφώς πιο εποικοδομητικό τόνο που έχουν λάβει οι συζητήσεις μεταξύ του Η.Β. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», συμπλήρωσε ο Κλέβερλι.

Από την πλευρά της, η Μπέρμποκ είχε δηλώσει πως «ως Ε.Ε. είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία στο ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας».

Ο τόνος των συζητήσεων ήταν πολύ θετικός, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση, πρόσθεσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι ο κτηνώδης πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας υπενθύμισε «σε όλους μας την αξία του να ζούμε σε περιβάλλον ειρήνης, ελευθερίας και ασφάλειας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: Ο Γκάντι λέει ότι ο αποκλεισμός του έχει «πολιτικά κίνητρα»

Αλγερία, Γαλλία τερματίζουν τη διπλωματική κρίση

Ex-England striker Gary Lineker scores against the UK government’s ‘cruel’ plans for asylum-seekers

Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα