ΑΘΗΝΑ
20:58
|
05.05.2024
Ανακατέλαβαν συμβολικά το κτίριο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών οδηγούνται 21 άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, όταν επιχείρησαν να ανακαταλάβουν κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανήκει στο ΑΠΘ και για πολλά χρόνια στέγαζε την κατάληψη «Terra Incognita».

Το κτίριο, στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, τελούσε υπό κατάληψη από το 2004 έως τον Αύγουστο του 2020, όταν και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του χώρου, που στη συνέχεια σφραγίστηκε.

Ενόψει της μεταγωγής τους ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της πόλης, στην οποία καλούν άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Επίσης, στις 19:00 το απόγευμα στην Καμάρα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται οριακή.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο των συλληφθέντων που δόθηκε στη δημοσιότητα «Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου προχωρήσαμε στη συμβολική ανακατάληψη της Terra Incognita. Μετά το άνοιγμα της κατάληψης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης, η οποία δέχτηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΕΚΑΜ με αποτέλεσμα να συλληφθούμε 21 άτομα». «Η επιλογή αυτή αποτελεί μια έκφανση ενός ευρύτερου κατασταλτικού μηχανισμού που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα με τις ευλογίες της αστικής δικαιοσύνης. Η οποία αφήνει ελεύθερους τους μπάτσους που δολοφονούν, βιαστές και από την άλλη πετάει έξω από τα σπίτια του κόσμο , φυλακίζει αγωνιστές και εξοντώνει τον σύντροφο μας . Δείχνοντας έτσι το αληθινό τους προσωπείο!», προσθέτουν οι συλληφθέντες.

«Δύναμη και αλληλεγγύη στους συντρόφους και στις συντρόφισσες που επιλέγουν ως μέσω αγώνα την απεργία πείνας! Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Θάνου Χατζηαγγέλου! Νίκη στον αγώνα του! Όλες και όλοι στους δρόμους!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος οι 21 ανακοίνωσαν ότι ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Θάνο Χατζηαγγέλου και ανταποκρινόμενοι/ες στο κάλεσμα των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία προσχωρούν σε άρνηση σίτισης μέχρι το τέλος της κράτησης τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα