ΑΘΗΝΑ
02:13
|
08.09.2024
Η Χαμάς απέρριψε πρόταση για την απελευθέρωση Ισραηλινών αιχμαλώτων πολέμου σε αντάλλαγμα της ισραηλινής υπόσχεσης για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χαμάς απέρριψε πρόταση με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου για την απελευθέρωση Ισραηλινών αιχμαλώτων πολέμου που κρατούνται από το κίνημα αντίστασης στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας σε αντάλλαγμα της ισραηλινής υπόσχεσης για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη Γάζα, αποκάλυψε ο ανώτερος αναλυτής στρατιωτικών υποθέσεων για τον ιστότοπο ειδήσεων YNet του Ισραήλ, Ρον Μπεν-Γισάι.

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, ο Ρον Μπεν-Γισάι επικαλέστηκε ανώτερες πηγές στο ισραηλινό κατεστημένο ασφαλείας ότι ο απερχόμενος συντονιστής για τους Αιχμαλώτους και τους Αγνοούμενους, Γιάρον Μπλουμ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να τερματίσει το ζήτημα των κρατουμένων και των αγνοουμένων και υπέβαλε πρόταση μέσω τρίτου μέρους, της Αιγύπτου. αλλά η Χαμάς το απέρριψε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμη και η ισραηλινή κυβέρνηση δεν ενθουσιάστηκε με την αποδοχή της πρότασης Μπλουμ αφού παρουσιάστηκε την παραμονή των εκλογών που έγιναν την 1η Νοεμβρίου.

Ο Μπεν-Γισάι πρόσθεσε ότι η πρόταση του Μπλουμ για τη σύναψη της συμφωνίας ανταλλαγής περιλαμβάνει τη δέσμευση του Ισραήλ να βελτιώσει ριζικά τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Γάζας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Μπλουμ αποσύρθηκε από τη δουλειά του τον Οκτώβριο χωρίς να επιτύχει σημαντική πρόοδο στον φάκελο των Ισραηλινών στρατιωτών που συνελήφθησαν από τις παλαιστινιακές δυνάμεις αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπλουμ υπηρέτησε στην υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet για πολλά χρόνια και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατήθηκε στη Γάζα για πέντε χρόνια πριν απελευθερωθεί το 2011 ως μέρος μιας συμφωνίας με τη Χαμάς, βάσει της οποίας το Ισραήλ απελευθέρωσε πάνω από 1.000 Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα