ΑΘΗΝΑ
23:01
|
18.05.2024
Οι δικαστικές αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν ηγέτες του κινήματος Ennahda και επιχειρηματίες με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσιεύματα ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δικαστικές αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν ηγέτες του κινήματος Ennahda μαζί με επιχειρηματίες που συνδέονται με το κίνημα με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Ο ιστότοπος Emirati Erem News επικαλέστηκε δικαστικές πηγές που ανέφεραν ότι δέκα αρχηγοί κομμάτων και ένας επιχειρηματίας συνελήφθησαν.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο κύκλος των υπόπτων, στην προκειμένη περίπτωση, διευρύνθηκε με βάση τη μαρτυρία του αρχηγού του κινήματος, Αμπντούλ Καρίμ Σουλεϊμάν, ο οποίος τέθηκε προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση πριν από λίγες ημέρες.

Οι προαναφερθείσες δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι «οι έρευνες με τον Σουλεϊμάν οδήγησαν σε άλλα ονόματα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηγέτες του κινήματος [Ennahda] και επιχειρηματίας που συνδέεται με αυτό, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή σε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και παράνομου πλουτισμού.»

Στα τέλη του περασμένου έτους, το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι ο Σουλεϊμάν κατηγορήθηκε σε τρεις περιπτώσεις. την υπόθεση Instalingo, την υπόθεση Namaa Tunisia Association και με την αποστολή Τυνήσιων σε περιοχές έντασης εκτός της χώρας.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι «οι έρευνες περιελάμβαναν και άλλα πρόσωπα, όπως πολιτικούς ηγέτες, πρώην βουλευτές, επιχειρηματίες και ακτιβιστές σε ενώσεις που προστατεύουν τους εαυτούς τους φεύγοντας έξω από την Τυνησία και αναμένεται να εκδοθούν κλητεύσεις εναντίον τους».

Την Τρίτη οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον ηγέτη του κινήματος Ennahda, Νετζίμπ Γκαρμπί.

Η υπόθεση «Instalingo» χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2021, όταν οι αρχές συνέλαβαν υπαλλήλους της εταιρείας με κατηγορίες όπως «διάπραξη βαριάς πράξης εναντίον του αρχηγού του κράτους [Κάις Σαϊέντ]», συνωμοσία κατά της εσωτερικής ασφάλειας του κράτους και κατασκοπεία.

Οι έρευνες περιελάμβαναν δημοσιογράφους, bloggers, ελεύθερους επαγγελματίες και πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Κινήματος Ennahda, Ρασίντ Γκανουτσί, της κόρης και του γαμπρού του, Ραφίκ Αμπντεσαλέμ, και του πρώην εκπρόσωπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Μοχάμεντ Αλί Αρουί.

Έρευνες για την υπόθεση «αποστολής Τυνήσιων σε περιοχές έντασης» ξεκίνησαν αφού μια πρώην βουλευτής, η Φατιμά Αλ-Μασντί του κινήματος Nidaa Tounes υπέβαλε καταγγελία τον Δεκέμβριο του 2021 στο στρατιωτικό δικαστικό σώμα, προτού τη μεταφέρει στην αντιτρομοκρατική δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα