ΑΘΗΝΑ
20:36
|
23.06.2024
Ο ιδρυτής της Ant Group, Τζακ Μα, δεν θα ελέγχει πλέον τον κινεζικό κολοσσό fintech.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιδρυτής της Ant Group, Τζακ Μα, δεν θα ελέγχει πλέον τον κινεζικό κολοσσό fintech, αφού οι μέτοχοι της εταιρείας συμφώνησαν να εφαρμόσουν μια σειρά προσαρμογών που θα τον δουν να παραιτείται από τα περισσότερα από τα δικαιώματα ψήφου του, δήλωσε ο όμιλος το Σάββατο.

Η κίνηση σηματοδοτεί άλλη μια μεγάλη εξέλιξη μετά από μια ρυθμιστική καταστολή που διέλυσε την IPO των 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ant στα τέλη του 2020 και οδήγησε σε αναγκαστική αναδιάρθρωση του κολοσσού της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ:

ΑΝΤΡΙΟΥ ΚΟΛΙΕΡ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ORIENT CAPITAL RESEARCH, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

«Η αποχώρηση του Τζακ Μα από την Ant, μια εταιρεία που ίδρυσε, δείχνει την αποφασιστικότητα της κινεζικής ηγεσίας να μειώσει την επιρροή των μεγάλων ιδιωτών επενδυτών. Αυτή η τάση θα συνεχίσει τη διάβρωση των πιο παραγωγικών τμημάτων της κινεζικής οικονομίας.

«Παρά τα επίσημα σχόλια, η Ant αποτελούσε μικρό κίνδυνο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ήταν αποτελεσματικό στη ρύθμιση δανείων για μικρές επιχειρήσεις, έναν από τους κύριους μοχλούς της οικονομικής ανάπτυξης».

ΝΤΑΝΚΑΝ ΚΛΑΡΚ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BDA, ΠΕΚΙΝΟ:

«Ναι, είναι προφανώς σημαντικό αν δεν είναι πλέον ο κύριος μέτοχος. Αυτό θεωρητικά θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για μια δημόσια εγγραφή, υποθέτοντας ότι το άλλο βασικό ζήτημα – η επίβλεψη/ιδιοκτησία των δεδομένων – έχει επίσης επιλυθεί.

«Με την κινεζική οικονομία σε πολύ εμπύρετη κατάσταση, η κυβέρνηση θέλει να σηματοδοτήσει τη δέσμευσή της για ανάπτυξη και οι τεχνολογικοί/ιδιωτικοί τομείς είναι το κλειδί για αυτό, όπως γνωρίζουμε. Τουλάχιστον οι επενδυτές της Ant μπορούν (τώρα) να έχουν κάποιο χρονοδιάγραμμα για μια έξοδο μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας».

ΓΟΥΕΪΧΕΝΓΚ ΤΣΕΝ, ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ WILSON SONSINI , ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
«Εάν αυτές οι αλλαγές στη ρύθμιση ψηφοφορίας θεωρηθούν ως γεγονός αλλαγής ελέγχου σύμφωνα με τους κανόνες της μετοχής Α ή/και του Χονγκ Κονγκ, η διαδικασία IPO της Ant Group θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φυτοφάρμακα και γονιμότητα

Εβδομαδιαία μείωση για τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου

Fitch: Σε κίνδυνο νέα ενεργειακά έργα, εάν επιτόκια και πληθωρισμός παραμείνουν υψηλά

Ρεύμα: Μας πρόδωσε… το πράσινο-Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα τιμολόγια το Α΄εξάμηνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα