ΑΘΗΝΑ
18:57
|
29.03.2023
Η κυβέρνηση της Σομαλίας είπε ότι η τρομοκρατική ομάδα αλ-Σαμπάμπ ζήτησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Σομαλίας είπε το Σάββατο ότι η τρομοκρατική ομάδα αλ-Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ζήτησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για πρώτη φορά, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Το Middle East Monitor μεταδίδει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Σομαλίας Αμπντιφατάχ Κασίμ δήλωσε πως οι τρομοκράτες της αλ-Σαμπάμπ δεν έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση, εκτός από τους Σομαλούς υπηκόους που είναι μέλη της τρομοκρατικής ομάδας.

«Υπάρχουν δύο ομάδες εντός της αλ-Σαμπάμπ. Το πρώτο μέρος είναι οι ξένοι και το δεύτερο μέρος οι ντόπιοι Σομαλοί που είναι στην ομάδα. Αυτοί οι ντόπιοι έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, αλλά αυτοί οι ξένοι που εισέβαλαν στη χώρα μας δεν έχουν δικαίωμα για συνομιλίες. Η μόνη επιλογή είναι να επιστρέψουν εκεί από όπου προέρχονται», ανακοίνωσε ο Κασίμ.

Οι δηλώσεις του έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, μια ημέρα αφότου η τρομοκρατική οργάνωση εξαπέλυσε μια θανατηφόρα επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Χίλοουλ Γκάαμπ στη νότια περιοχή Μέση Σαμπέλ.

Η επίθεση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίθεση από την ομάδα από την αρχή του έτους.

Την Τετάρτη, η τρομοκρατική ομάδα επιτέθηκε στην πόλη Μαχάς στην επαρχία Χιράν, αφήνοντας περισσότερους από 35 νεκρούς.

Η Σομαλία μαστίζεται από ανασφάλεια εδώ και χρόνια, με την αλ-Σαμπάμπ να είναι μια από τις κύριες απειλές.

Διεξάγει μια θανατηφόρα εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης της Σομαλίας και των διεθνών δυνάμεων τουλάχιστον από το 2007, στοιχίζοντας χιλιάδες ζωές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξενοδοχείο θα γίνει και ο κινηματογράφος Ιντεάλ

Δεύτερη σύνοδος Μπάιντεν για τη Δημοκρατία

Η Γαλλία δεν απορρίπτει μόνο το συνταξιοδοτικό, αλλά και τον Μακρόν

Διαμαρτυρία παραπληγικών στο Μαξίμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα