ΑΘΗΝΑ
02:18
|
09.05.2024
Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής Eskom, Αντρέ Μαρίνους ντε Ράουτερ, δήλωσε στην αστυνομία της χώρας ότι επέζησε από κάτι που καταγγέλλει ως απόπειρα δηλητηρίασής του με κυάνιο στα τέλη του 2022.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στις 13 Δεκεμβρίου, μια ημέρα αφότου υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας κοινής ωφέλειας, αλλά πριν γίνει δημοσίως γνωστή στις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την EE Business Intelligence (EEBI), ο ντε Ράουτερ αρρώστησε βαριά αφού ήπιε στο γραφείο του στο Γιοχάνεσμπουργκ ένα φλιτζάνι καφέ, στο οποίο φέρεται να είχε προστεθεί κυάνιο.

«Ο ντε Ράουτερ έγινε αδύναμος, ζαλισμένος και μπερδεμένος, έτρεμε ανεξέλεγκτα και έκανε άφθονο εμετό. Στη συνέχεια κατέρρευσε, ανίκανος να περπατήσει», είπε η ΕΕΒΙ, προσθέτοντας ότι «μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το προσωπικό ασφαλείας του στα δωμάτια του γιατρού του, όπου η κατάστασή του διαγνώστηκε ως δηλητηρίαση από κυάνιο και αντιμετωπίστηκε ανάλογα». Το πρακτορείο σημείωσε επίσης ότι «οι δοκιμές που έγιναν στη συνέχεια επιβεβαίωσαν πολύ αυξημένα επίπεδα κυανίου στο σώμα του».

Ο ντε Ράουτερ ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Eskom το 2020 και ηγήθηκε μιας επιχείρησης καταστολής της διαφθοράς στην κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής, η οποία περιελάμβανε δολιοφθορά στις υποδομές στα εργοστάσια της Eskom, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η εταιρεία παρέχει σχεδόν όλη την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, στην οποία οι διακοπές ρεύματος αποτελούν τακτικό φαινόμενο για πάνω από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος προσπάθησε επίσης να αντιμετωπίσει φερόμενα κυκλώματα που απομυζούσαν την κρατική εταιρεία μέσω παράτυπων συμβάσεων.

«Η Eskom δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω το περιστατικό δηλητηρίασης στο οποίο εμπλέκεται ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, το οποίο συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022, καθώς το θέμα υπόκειται σε αστυνομική έρευνα», δήλωσε ο επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας.

Ο ντε Ράουτερ επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία. Θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 31 Μαρτίου ενόσω γίνεται η επιλογή του αντικαταστάτη του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα