ΑΘΗΝΑ
13:25
|
03.06.2023
Για περαιτέρω παροχή όπλων στη χώρα του κάλεσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, προέτρεψε τους «εταίρους» του Κιέβου να συνεχίσουν να διοχετεύουν στρατιωτική βοήθεια στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν έχει κάνει αρκετά» για να βοηθήσει τη χώρα του.

«Η Ουκρανία είναι ευγνώμων στους εταίρους της για τη στρατιωτική τους βοήθεια, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ειλικρινείς μεταξύ μας: Κανείς δεν έχει κάνει αρκετά, όσο οι ρωσικές μπότες παραμένουν στο ουκρανικό έδαφος. Ο οπλισμός της χώρας μας για τη νίκη είναι ο συντομότερος δρόμος για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν», έγραψε σήμερα στο Twitter.

Η τολμηρή δήλωση δεν διέφυγε της προσοχής του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, ο οποίος απάντησε στο νήμα του Κουλέμπα:

«Μετάφραση από τα Ουκρανικά: Σπαταλήσαμε ξανά τον στρατό μας, δώστε μας περισσότερους στρατούς και θα συνεχίσουμε να προσποιούμαστε ότι πολεμάμε μόνοι μας τη Ρωσία. Και μην ξεχάσετε να χρηματοδοτήσετε την πολυτελή ζωή των ολιγαρχών μας στην Ευρώπη!», έγραψε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στο Κόσοβο στο πλαίσιο της δύναμης του ΝΑΤΟ

Συλλυπητήρια ηγετών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

Ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου

Το Ιράν πρόκειται να σχηματίσει ναυτική συμμαχία με κράτη του Κόλπου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα