ΑΘΗΝΑ
02:33
|
09.05.2024
Επιλέχθηκαν ομόφωνα από διεθνή επιτροπή αξιολόγησης τα αρχιτεκτονικά γραφεία Chipperfield και Τομπάζη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και David Chipperfield Architects ανέλαβαν να δημιουργήσουν το κτίριο επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση της διεθνούς επιτροπής αξιολόγησης που συγκρότησε το υπουργείο Πολιτισμού τον περασμένο Απρίλιο.

Η διαδικασία της  εκπόνησης μελέτης αρχιτεκτονικού προσχεδίου, με τίτλο  «Αναβάθμιση, υπόγεια επέκταση και διασύνδεση με το Ακροπόλ Ακρός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου…» έχει εγκριθεί με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρ. 558074/17.11.2021-ΦΕΚ Β΄5352).

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά γραφεία επειδή η πρότασή τους συγκεντρώνει τα στοιχεία της «ευρηματικής σχέσης» μεταξύ του παλαιού και του νέου κτηρίου, της ποιότητας της χωρικής εμπειρίας, της ευαισθησίας προς τις προγραμματικές και μουσειολογικές-μουσειογραφικές προκλήσεις, της πολεοδομικής ένταξης στον ιστό της πόλης και της πρωτοπόρας επίλυσης θεμάτων βιωσιμότητας και περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

Σε γραπτή δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποστήριξε πως η  επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου συμβάλλει ουσιαστικά στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Η ίδια πρόσθεσε πως η παρουσίαση της πρότασης των  γραφείων Τομπάζη-Chipperfield θα γίνει τον Φεβρουάριο από τους αρχιτέκτονες με την παρουσία του Πρωθυπουργού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα