ΑΘΗΝΑ
13:06
|
17.05.2024
Η συμφωνία θα αυξήσει τα έσοδα των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών κατά 13,2 δισ. ευρώ. Τα 88 αεροσκάφη θα παραδοθούν ως το 2034.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία με τις αμερικανικές εταιρίες Lockheed Martin και Pratt & Whitney έκλεισε σήμερα ο Καναδάς προκειμένου να εκσυγχρονίσει το στόλο της πολεμικής αεροπορίας με την αγορά  88 μαχητικών τύπου F-35 μεταξύ 2026 και 2034.

Την είδηση ανακοίνωσε σε αποψινή συνέντευξη Τύπου η Καναδή υπουργός Άμυνας Ανίτα Άναντ με την φράση πως ήρθε η ώρα να διασφαλιστεί η άμυνα του Καναδά «συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής», έναντι 19 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Βέβαια πριν οκτώ χρόνια ο Τριντό είχε υποσχεθεί να μην αγοράσει τα F-35 θεωρώντας πως ήταν πολύ ακριβά. Σήμερα η κυβέρνησή του άλλαξε γνώμη θεωρώντας πως με την συμφωνία που έκλεισε εξασφαλίζει «το καλύτερο μαχητικό της αγοράς στην καλύτερη τιμή».

Ο Καναδάς είναι από τις χώρες που είναι τακτικός πελάτης των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, γεγονός που του επιτρέπει να συντονιστεί με τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ και τη NORAD, που είναι το σύστημα αεράμυνας της Bόρειας Aμερικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Έκκληση από 13 υπουργούς Εξωτερικών στο Ισραήλ για τη Ράφα

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ίλαν Παπέ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα